E-mailprocedure : Voorstel van de heer Ziengs (VVD) om Jurrien Koops uit te nodigen voor het RTG Wet DBA

De vergadering is geweest

28 november 2016
17:00 uur
Commissie: Financiƫn
Van: Commissie Financien
Verzonden: dinsdag 29 november 2016 11:00
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Herziene uitkomst e-mailprocedure - Voorstel van de heer Ziengs (VVD) om Jurrien Koops uit te nodigen voor het RTG Wet DBA is aangenomen

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben uiteindelijk de fracties van de PvdA en PVV ingestemd met het voorstel van de heer Ziengs (VVD). De overige fracties hebben niet gereageerd. Het voorstel is aangenomen.
Dit betekent dat de heer Koops wordt uitgenodigd om in blok 2 deel te nemen aan het rondetafelgesprek met betrekking tot de Wet DBA op woensdag 30 november a.s.

Met vriendelijke groet,

Vincent van den Eeden
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Financiën

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van: Commissie Financien
Verzonden: dinsdag 29 november 2016 8:53
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Uitkomst e-mailprocedure - Voorstel van de heer Ziengs (VVD) om Jurrien Koops uit te nodigen voor het RTG Wet DBA niet aangenomen

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën

In de e-mailprocedure heeft de fractie van de PVV ingestemd met het voorstel van de heer Ziengs (VVD). De overige fracties hebben niet gereageerd. Het voorstel is niet aangenomen.

René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
---------------------------------------------------------------------------
Van: Commissie Financien
Verzonden: maandag 28 november 2016 11:26
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: SPOED! E-mailprocedure - Voorstel van de heer Ziengs (VVD) om Jurrien Koops uit te nodigen voor het RTG Wet DBA

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën

De heer Ziengs (VVD) stelt voor om  Jurrien Koops (directeur ABU) ook uit te nodigen om in blok 2 deel te nemen aan het rondetafelgesprek met betrekking tot de Wet DBA op woensdag 30 november a.s. (zie verder onderstaand e-mailbericht).

Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag, maandag 28 november 2016, om 17.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.

René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

-------------------------------------------------------------------------
 
Van: Sande van der B.
Verzonden: maandag 28 november 2016 10:55
Aan: Berck R.F.
Onderwerp: RE: Verlate aanmelding rondetafel DBA

Dag meneer Berck,

Dhr. Ziengs stelt voor om dhr. Jurrien Koops (Directeur ABU) uit te nodigen om deel te nemen aan het rondetafelgesprek met betrekking tot de wet DBA op woensdag 30 november in Blok 2 (60 minuten).

Intermediairs spelen op verschillende manieren een rol bij de uitvoering van de Wet DBA. Als bemiddelaars van zelfstandigen maar ook vaak als alternatief (uitzenden en payrolling) als de opdrachtgever niet verder wil met de inhuur van zelfstandigen. De ABU kan een goed beeld schetsen van hetgeen er in de markt gebeurt.

Met vriendelijke groet,

S.C. (Bas) van der Sande, MSc
Medewerker Erik Ziengs
VVD-fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verlate aanmelding rondetafel Wet DBA

    Te behandelen:

    Loading data