E-mailprocedure : E-mailprocedure - verzoek om het op 10 november 2016 geplande algemeen overleg over SUWI-onderwerpen om te zetten in een schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

9 november 2016
12:00 uur
 Verzonden: dinsdag 8 november 2016 17:21
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure - verzoek van het lid Vermeij om het op donderdag a.s. geplande algemeen overleg SUWI-onderwerpen om te zetten in een schriftelijk overleg
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan het verzoek van het lid Vermeij (PvdA) om het voor donderdag a.s. geplande algemeen overleg over SUWI-onderwerpen om te zetten in een schriftelijk overleg.
 
U wordt verzocht uiterlijk woensdag 9 november om 12.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
Indien met het verzoek wordt ingestemd dan is het voorstel de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg te bepalen op donderdag 10 november a.s. om 13.00 uur.
 
Met vriendelijke groet,
Marc Esmeijer
Adjunct-griffier commissie SZW

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
  
Van: Vermeij R.
Verzonden: dinsdag 8 november 2016 17:02
Aan: Commissie SZW
Onderwerp: AO SUWI donderdag as
 
Geachte griffier, beste Harmanda,
 
Donderdag aanstaande staat ao SUWI gepland.
Gezien de onderwerpen, en de drukke agenda op dit moment, zou de PvdA-fractie dit algemeen overleg graag omzetten in een schriftelijk overleg.
 
Kunt u dit voorleggen aan de collega’s?
 
Hartelijk dank en vriendelijke groet,
 
Roos Vermeij
PvdA Tweede-Kamerfractie
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om het algemeen overleg over SUWI-onderwerpen op 10 november 2016 om te zetten in een schriftelijk overleg

    Te behandelen:

    Loading data