E-mailprocedure : Verzoek tot aanbieding petitie voorafgaand aan het plenaire debat donderdag 15 september 2016 over het korten van pensioenen

De vergadering is geweest

12 september 2016
12:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: vrijdag 9 september 2016 17:50
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure - verzoek tot aanbieding petitie voorafgaand aan het plenaire debat over het korten van pensioenen op donderdag 15 september 2016
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Zie onderstaand verzoek voor een petitieaanbieding door de Actiegroep “Herstelproject van Onrecht (HvO), Ouderenorganisatie “KBO Brabant” alsmede Actiegroep “Verontruste Ouderen” voorafgaand aan het plenair debat over het “korten van pensioenen” op donderdag 15 september.
Gezien de korte termijn wordt dit verzoek per e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
U wordt verzocht uiterlijk op maandag  12 september om 12.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: nelleke de jong
Verzonden: vrijdag 9 september 2016 16:26
Aan: Commissie SZW
Onderwerp: honorering petitie pensioendebat
Urgentie: Hoog
 
Geachte heer/mevrouw,
 
Op 15 september aanstaande om 19.00 uur zal in de Tweede Kamer een plenair debat plaatsvinden over de pensioenen, aangevraagd door de politieke partij 50PLUS (Henk Krol).
 
Voorafgaande aan dit debat zal een petitie worden aangeboden aan de commissie SZW, namens Actiegroep “Herstelproject van Onrecht (HvO), Ouderenorganisatie “KBO Brabant” alsmede Actiegroep “Verontruste Ouderen”. 
 
De Gemeente Den Haag heeft reeds schriftelijke toestemming verleend voor het houden van een demonstratie, voordat het debat aanvangt.
 
In verband daarmee verzoek ik u het aanbieden van deze petitie te honoreren, zodat deze een half uur voordat het debat begint, kan worden overhandigd aan de leden van de commissie SZW.
 
Graag ontvang ik zo spoedig mogelijk ook uw schriftelijke toestemming.
 
Met vriendelijke groet,
namens:                                                                                                                                                     
Actiegroep “Herstelproject van Onrecht” (HvO)
Ouderenorganisatie “KBO Brabant”
Actiegroep “Verontruste Ouderen”
 
Nelleke de Jong

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek tot aanbieden petitie voorafgaand aan debat over pensioenen op 15 september 2016