E-mailprocedure : E-mailprocedure verlenging duur AO gesubsidieerde rechtsbijstand

De vergadering is geweest

1 september 2016
14:00 uur
Commissie: Veiligheid en Justitie
Van: Nava D.
Verzonden: woensdag 31 augustus 2016 15:25
Aan: GC-Commissie-V&J
Onderwerp: SPOED: e-mailprocedure verlenging duur AO gesubsidieerde rechtsbijstand
Urgentie: Hoog
 
Leden van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie,
 
Hierbij treft u aan het (oorspronkelijke) voorstel van het lid Van Nispen om de spreektijd in eerste termijn van het algemeen overleg over gesubsidieerde rechtsbijstand op 8 september uit te breiden tot 6 minuten, hetgeen in feite op verlenging van de duur het algemeen overleg neerkomt. De minister is in de gelegenheid een half uur eerder in de Kamer te zijn, waardoor het algemeen overleg om 14.30 uur kan aanvangen. Het aangepaste voorstel van het lid Van Nispen is het algemeen overleg met een half uur te verlengen. Het algemeen overleg duurt dan van 14.30 tot 18.00 uur.
 
Gaarne verneem ik uiterlijk op donderdag 1 september 14.00 uur of u het voorstel van het lid Van Nispen steunt om het algemeen overleg over gesubsidieerde rechtsbijstand met een half uur te verlengen. .
 
 
Artikel 36, vierde lid, Reglement van Orde:
Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Met vriendelijke groet,
Dennis Nava
Griffier vaste commissie voor Veiligheid en Justitie & Enquêtecommissie Fyra

Van: Nispen van M.
Verzonden: woensdag 31 augustus 2016 13:07
Aan: Nava D.; Commissie V&J
Onderwerp: Verzoek uitbreiding spreektijd AO gesubsidieerde rechtsbijstand
 
Geachte griffier, beste Dennis,
 
Vriendelijk verzoek ik onderstaand verzoek aan mijn collega’s voor te leggen.
Op 8 september vindt het Algemeen Overleg gesubsidieerde rechtsbijstand plaats. De agenda is erg vol omdat hier al heel erg lang niet over gedebatteerd is, in verband met het onderzoek van de commissie Wolfsen. Nu het onderzoek er ligt en er over de kabinetsreactie – en andere relevante stukken – gesproken kan worden is het karakter van het AO dusdanig fundamenteel, dat ik 4 minuten spreektijd te beperkt vind om het belang van het onderwerp recht te doen. Zeker nu er gisteren nog een nieuwe brief aan de agenda is toegevoegd.
Om die reden zou ik mijn collega’s voor willen stellen in te stemmen met uitbreiding van de spreektijd tot in eerste termijn.
Wetende dat er weinig uitloop mogelijk is na afloop van het AO (ivm het plenaire debat over levenslang) zouden we wat mij betreft ook eerder kunnen beginnen, de minister verzoeken beknopt te antwoorden, of desnoods de tweede termijn op een later tijdstip plannen mocht dit gedurende het AO nodig blijken (maar dat zal de voorzitter dan bepalen).
Voor nu beperk ik mij tot het verzoek de spreektijd uit te breiden.
Bij voorbaat dank.
 
Met vriendelijke groet,
Michiel van Nispen
Tweede Kamerlid voor de SP
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om verlenging duur AO gesubsidieerde rechtsbijstand

    Te behandelen:

    Loading data