E-mailprocedure : Verzoek om uitstel ao kinderopvang op 6 juli 2016

De vergadering is geweest

1 juli 2016
12:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: donderdag 30 juni 2016 16:00
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure - verzoek lid Yucel tot uitstel ao kinderopvang van 6 juli 2016
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de commissie SZW,
 
Zie onderstaand voorstel van het lid Yücel om het algemeen overleg over kinderopvang dat gepland staat op 6 juli 2016 uit te stellen tot begin september. U wordt verzocht uiterlijk op vrijdag 1 juli 2016 om 12.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Yücel, K.
Verzonden: donderdag 30 juni 2016 15:40
Aan: Post H.
Onderwerp: verzoek om uitstel ao kinderopvang
 
Beste Harmanda,
Hierbij wil ik de commissie voorstellen om het ao kinderopvang die voor volgende week gepland staat uit te stellen tot begin september.  De aanleiding is dat ik zie dat bijvoorbeeld de brief over het nieuwe  financieringsstelsel waar we echt over kunnen debatteren nog moet komen. Ten tweede constateer ik dat er nog een stuk over de aanbevelingen van de cie Gunning in de zomer naar de kamer komt en dat dan ook pas een reactie kan komen over de misstanden bij de twee Amsterdamse kinderopvangorganisaties. Lijkt mij dus beter om het ao te verplaatsen naar een datum snel na het reces. Kan je dit verzoek in een emailprocedure voorleggen aan de commissie?
Groet,
Keklik  
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om uitstel ao kinderopvang op 6 juli 2016

    Te behandelen:

    Loading data