E-mailprocedure : Verzoek omzetten algemeen overleg EU-Gezondheidsraad d.d. 15 juni 2016 in een schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

7 juni 2016
14:00 uur
Uitkomst e-mailprocedure inzake het voorstel van het lid Rutte om het algemeen overleg EU-Gezondheidsraad dat voor woensdag 15 juni 2016 staat geagendeerd om te
zetten in een schriftelijk overleg.
De volgende fracties hebben gereageerd: PvdA, GL en CU.
Deze fracties hebben allen het voorstel gesteund, waarmee het is aangenomen.

Geachte commissieleden,
 
 Het lid Rutte (VVD) stelt voor het algemeen overleg EU-Gezondheidsraad dat voor woensdag 15 juni 2016 staat geagendeerd om te zetten in een schriftelijk overleg (zie onderstaand bericht).
 
 Ik verzoek u mij uiterlijk dinsdag 7 juni 2016 om 14.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
 
Met vriendelijke groet,
Leslie Dujardin
Commissieassistent
Griffie commissie Volksgezondheid,Welzijn en Sport Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018, 2500 EA Den Haag T (+31)70-3182060 E L.Dujardin@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
 
 *Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
    4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Rutte, A.
Verzonden: maandag 6 juni 2016 8:36
Aan: Teunissen Ton
Onderwerp: Verzoek omzetten AO in SO
  
Collega's,
 
Bij deze verzoek ik het AO formele gezondheidsraad van 15 juni a.s. Om te zetten in een SO. De AO's over de voorgaande (informele) gezondheidsraden hebben we ook omgezet in SO's. Omzetting van dit AO zou ruimte creëren in een overvolle AO agenda.
 
Groet,
 
 
Arno Rutte
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure: verzoek van het lid Rutte om het algemeen overleg EU-Gezondheidsraad d.d. 15 juni 2016 om te zetten in een schriftelijk overleg

    Te behandelen:

    Loading data