E-mailprocedure : Voorstel Omtzigt (CDA) om de minister te verzoeken het pakket met maatregelen i.v.m. Griekenland z.s.m. aan de Tweede Kamer te sturen

De vergadering is geweest

5 mei 2016
10:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financien
Verzonden: woensdag 4 mei 2016 18:26
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: SPOED! E-mailprocedure - Voorstel Omtzigt (CDA) om de minister te verzoeken het pakket met maatregelen i.v.m. Griekenland z.s.m. aan de Tweede Kamer te sturen
Urgentie: Hoog

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën

De heer Omtzigt (CDA) stelt voor om de minister van Financiën te verzoeken om z.s.m. het pakket maatregelen dat met Griekenland is overeengekomen aan de Tweede Kamer te sturen, dus zowel de hervormingen als de contingency measures (zie verder onderstaand e-mailbericht).

Ik verzoek u mij uiterlijk op donderdag 5 mei 2016 om 10.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.

René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën


*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.

Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

-----------------------------------------------------------------------------

Van: Omtzigt P.H.
Verzonden: woensdag 4 mei 2016 17:20
Aan: Berck R.F.; Eeden van den V.; Commissie Financien
Onderwerp:

Beste Rene en Vincent,

Zojuist krijgen wij het bericht binnen dat er op 9 mei een extra eurotop plaatsvindt over Griekenland.
Graag zouden wij zsm (liefst voor donderdagavond) precies het pakket maatregelen ontvangen dat overeengekomen is, dus zowel de hervormingen als de contingency measures. (die een voorwaarde zijn om over schuldverlichting te spreken)
Sorry voor de haast, maar ik zie dat deze vergadering al op 28 april bijeen geroepen is, dus de minister had het ook iets eerder kunnen melden. hij stuurt namelijk zelf de uitnodigingen rond.

Een vriendelijke groet,

Pieter Omtzigt
_______________________________________
dr. P.H. (Pieter) Omtzigt
Lid van de Tweede Kamer voor het CDA
Plein 2
Postbus 20018
2500 EA 's Gravenhage
pieter.omtzigt@tweedekamer.nl
www.cda.nl/omtzigt
_______________________________________
 

Bijlagen

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel Omtzigt (CDA) om de minister te verzoeken het pakket met maatregelen i.v.m. Griekenland z.s.m. aan de Tweede Kamer te sturen

    Te behandelen:

    Loading data