E-mailprocedure : E-mailprocedure: verzoek van het lid Wolbert (PvdA) algemeen overleg Informele EU-Gezondheidsraad d.d. 14 april 2016 omzetten in schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

8 april 2016
14:00 uur
Besluit:
Uitkomst e-mailprocedure inzake het voorstel van het lid Wolbert (PvdA) om het algemeen overleg EU-Gezondheidsraad dat voor donderdag 14 april 2016 staat geagendeerd om te zetten in een schriftelijk overleg.
De volgende fracties hebben gereageerd: VVD, D66, en ChristenUnie.
Deze fracties hebben allen het voorstel gesteund, waarmee het is aangenomen.
 

Inbreng schriftelijk overleg: dinsdag 12 april 2016 (16.00 uur)

Van:
Teunissen Ton
Verzonden: vrijdag 8 april 2016 8:51
Aan: GC-Commissie-VWS
Onderwerp: FW: AO Gezondheidsraad
 
Geachte commissieleden,
 
Het lid Wolbert (PvdA) stelt voor het algemeen overleg EU-Gezondheidsraad dat voor donderdag 14 april 2016 staat geagendeerd om te zetten in een schriftelijk overleg (zie onderstaand bericht).
 
Ik verzoek u mij uiterlijk heden 14.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Ton Teunissen
Griffier commissie VWS
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Wolbert A.G.
Verzonden: donderdag 7 april 2016 21:59
Aan: Teunissen Ton
CC: Elgershuizen, D.; Erpenbeek de Wolff E.M.
Onderwerp: AO Gezondheidsraad
 
Geachte heer Teunissen, beste Ton,
Volgende week staat het AO EU-gezondheidsraad gepland. In het verleden is dit AO op verzoek van de Kamer vaak omgezet in een schriftelijke inbreng. Dat is efficiënter en bovendien krijgen we  dan nauwkeurige antwoorden.  Ik zou aan mijn collega’s in de commissie voor willen leggen om dat deze keer ook zo te doen. Zou jij dat willen regelen?
Met vriendelijke groet,
Agnes Wolbert
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure: verzoek van het lid Wolbert (PvdA) algemeen overleg EU-Gezondheidsraad d.d. donderdag 14 april 2016 om zetten schriftelijk overleg

    Te behandelen:

    Loading data