E-mailprocedure : Verzoek lid Voortman om toezending rapportage baanafspraak

De vergadering is geweest

7 maart 2016
12:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: donderdag 3 maart 2016 16:06
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure - Verzoek lid Voortman toezending rapportage baanafspraak
 
Geachte (plv.) leden van de commissie SZW,
 
Zie onderstaand verzoek van het lid Voortman om de staatssecretaris van SZW te verzoeken om vóór het algemeen overleg over de Participatiewet op 16 maart 2016 de rapportage van Dhr. Spigt, aanjager baanafspraak bij de overheid, waar in het FD-artikel van 24 februari 2016 over wordt gesproken, toe te sturen aan de kamer.  Voor de volledigheid is het desbetreffende FD-artikel bijgevoegd.
 
U wordt verzocht uiterlijk op maandag  7 maart 2016  om 12.00 uur  te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid


Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Jong de D.
Verzonden: donderdag 3 maart 2016 11:22
Aan: Commissie SZW
Onderwerp: RE: Verzoek toezending rapportage baanafspraak voor PV of emailprocedure
 
Dag Harmanda,
Aangezien het AO op de dag na de PV is gepland, willen we onderstaand verzoek nu graag via emailprocedure aan de commissie voorleggen zodat de rapportage tijdig kan worden toegezonden.
Groet,
Dorrit
 
Van: Jong de D.
Verzonden: woensdag 2 maart 2016 11:05
Aan: Commissie SZW
Onderwerp: Verzoek toezending rapportage baanafspraak voor PV of emailprocedure
 
Dag Harmanda,
 
Linda wil graag het volgende punt aan de agenda van de volgende procedurevergadering op 15 maart toevoegen:
Verzoek aan de staatssecretaris om de rapportage van Dhr. Spigt, aanjager baanafspraak bij de overheid, toe te sturen aan de kamer en deze rapportage te agenderen voor het uitgestelde AO Participatiewet. In een artikel van het FD vorige week* wordt verwezen naar een recente rapportage over de voortgang van de baanafspraak bij de overheid.
 
Indien het AO al voor de PV plaatsvindt (snelle inplanning zou onze voorkeur hebben), willen we dit verzoek via emailprocedure aan de commissie voorleggen.
 
Groeten
Dorrit
 
 
*FD, 24 februari 2016, “Overheid mist zelf doelstelling voor gehandicaptenbanen”.
 


 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om toezending rapportage baanafspraak vóór het AO Participatiewet

    Te behandelen:

    Loading data