E-mailprocedure : Verzoek om voor algemeen overleg over integratieonderwerpen op 3 maart 2016 een reactie van minister van SZW te ontvangen op de Nieuwsuur-uitzending "Oud-ministers van Integratie: beleid ontbreekt"

De vergadering is geweest

18 februari 2016
16:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: woensdag 17 februari 2016 14:26
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure - verzoek Sjoerdsma reactie op Nieuwsuuruitzending van 14 februari 2016
 
Geachte (plv.) leden van de commissie SZW,
 
In de procedurevergadering van uw commissie van gistermiddag is besloten onderstaand verzoek via een emailprocedure aan de leden van de commissie voor te leggen. Het lid Sjoerdsma stelt voor  om een schriftelijke reactie te vragen op de Nieuwsuur-uitzending “Oud-ministers van Integratie: beleid ontbreekt” van 14 februari, met het verzoek deze te ontvangen vóór het algemeen overleg over integratieonderwerpen dat gepland staat op 3 maart 2016.
 
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 18 februari om 16.00 uur  of u met het verzoek van het lid Sjoerdsma kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 Van: Zeeuw, M.
Verzonden: dinsdag 16 februari 2016 13:47
Aan: Commissie SZW
CC: Sjoerdsma, S.; Weyenberg van S.
Onderwerp: Rondvraagpunt PV SZW hedenmiddag
 
Beste griffie,
 
Graag wil ik namens het lid Sjoerdsma (D66) een rondvraagpunt toevoegen aan de agenda van de PV hedenmiddag:
 
Verzoek aan de minister van SWZ om een schriftelijke reactie op de Nieuwsuur-uitzending “Oud-ministers van Integratie: beleid ontbreekt” http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2086913-oud-ministers-van-integratie-beleid-ontbreekt.html?title=oud-ministers-van-integratie-beleid-ontbreekt , met het verzoek om deze te ontvangen voor het AO Integratieonderwerpen.
 
Hartelijk dank alvast!
Met vriendelijke groet, 
Maaike Zeeuw

Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie D66
Europese Zaken | Asiel & Immigratie | Integratie & Inburgering | Mensenrechten
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om voor algemeen overleg over integratieonderwerpen op 3 maart 2016 een reactie van minister van SZW te ontvangen op de Nieuwsuur-uitzending "Oud-ministers van Integratie: beleid ontbreekt"

    Te behandelen:

    Loading data