E-mailprocedure : Namens de commissie Financiën een rappelbrief sturen inzake de op 12 januari 2016 gevraagde brief betreffende de verleende exportkredietverzekering voor de aanleg van het tweede Suezkanaal

De vergadering is geweest

10 februari 2016
12:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Tijdens de regeling van werkzaamheden op 12 januari 2016 heeft mevrouw Gesthuizen (SP) een verzoek gedaan tot het inplannen van een debat met de verantwoordelijk bewindspersonen van het Ministerie van Financiën en Ministerie van Buitenlandse Zaken inzake de verleende exportkredietverzekering voor de aanleg van het tweede Suezkanaal.
Kamerbreed is toen de steun uitgesproken om eerst een brief te vragen alvorens te beslissen of over bovenstaande een debat of een algemeen overleg gevoerd dient te worden. Deze brief is nog niet ontvangen.
 
Mevrouw Gesthuizen stelt voor om namens de commissie Financiën een rappel te sturen aan het Ministerie van Financiën met het verzoek de gevraagde brief binnen een dag aan de Kamer te doen toekomen.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk morgen, woensdag 10 februari 2016 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Vincent van den Eeden
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Financiën


*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.


 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Namens de commissie Financiën een rappelbrief sturen inzake de op 12 januari 2016 gevraagde brief betreffende de verleende exportkredietverzekering voor de aanleg van het tweede Suezkanaal

    Te behandelen:

    Loading data