E-mailprocedure : Verzoek van het lid Siderius om de onderwerpen aangaande de kinderopvangtoeslag waarvoor nu nog twee plenaire debatten staan ingepland toe te voegen aan het AO Kinderopvang op 18 februari a.s.

De vergadering is geweest

25 januari 2016
16:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: vrijdag 22 januari 2016 15:37
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure: verzoek van het lid Siderius om de onderwerpen aangaande de kinderopvangtoeslag waarvoor nu nog twee plenaire debatten staan ingepland toe te voegen aan het AO Kinderopvang op 18 februari a.s.
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Siderius om de onderwerpen aangaande kinderopvangtoeslag  (gastouderbureaus die frauderen met kinderopvangtoeslag en de toekomst van de kinderopvangtoeslag) waarvoor nu nog twee plenaire debatten staan ingepland toe te voegen aan het AO Kinderopvang op 18 februari a.s. (met een uitbreiding van de spreektijd en de aanwezigheid van de staatssecretaris van Financiën)
Mocht de commissie hiermee instemmen dan zal het lid Siderius dinsdag a.s.  bij de regeling van werkzaamheden verzoeken om deze twee plenaire debatten, waaronder het voor woensdag a.s. ingeplande debat over de toekomst van de kinderopvangtoeslag,  van de plenaire agenda te halen.
 
U wordt verzocht uiterlijk op maandag 25 januari 2016 om 16.00 uur te laten weten of u met het verzoek * kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Met vriendelijke groet
Marc Esmeijer
Adjunct-griffier van de commissie SZW
070-3182080
---------------
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
-------------------
 
Van: Siderius T.E.
Verzonden: vrijdag 22 januari 2016 15:01
Aan: Commissie SZW
CC: Post H.; Uijl, D.; Tjitske Siderius (tsiderius@sp.nl)
Onderwerp: verzoek omzetten debatten in AO
 
Beste Harmanda,
 
Op de plenaire agenda staan nog twee debatten die betrekking hebben op de kinderopvang van mij. Te weten:
*debat over gastouderbureaus die frauderen met kinderopvangtoeslag (Siderius) (minister SZW, staatssecretaris Financiën)
* dertigledendebat over de toekomst van de kinderopvangtoeslag (Siderius) (minister SZW)
 
Het laatste debat is voor woensdagochtend geagendeerd op de plenaire agenda. Mijn verzoek is om deze twee onderwerpen aan het AO Kinderopvang op 18 februari toe te voegen met het verzoek tot uitbreiding van de spreektijd (bijvoorbeeld 2 minuten per fractie) en aanwezigheid van de staatssecretaris van financiën. We kunnen de onderwerpen op deze manier integraal behandelen en de plenaire agenda ontlasten. Als de commissie akkoord is, zal ik dinsdag bij de RvW verzoeken de debatten van de plenaire agenda af te halen. Wil je dit verzoek spoedig doorsturen naar de leden van de commissie? Hartelijk dank.
Vriendelijke groet,
Tjitske Siderius
SP Tweede Kamerlid
Woordvoerder Onderwijs & Kinderopvang
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Siderius om de onderwerpen aangaande de kinderopvangtoeslag waarvoor nu nog twee plenaire debatten staan ingepland toe te voegen aan het AO Kinderopvang op 18 februari a.s.

    Te behandelen:

    Loading data