E-mailprocedure : Uitstellen inbrengdatum feitelijke vragen Voorziening AOW-gat

De vergadering is geweest

22 januari 2016
12:00 uur
Commissie: Defensie
Beste (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
Naar aanleiding van bijgaand verzoek van het lid Eijsink, mede namens het lid Knops, wordt middels deze e-mailprocedure aan u verzocht om aan te geven of u kunt instemmen met het voorstel om de termijn voor het indienen van feitelijke vragen over de brief van de minister over de Voorziening AOW-gat (34300-X-71), uit te stellen tot 11 februari 2016 (is nu 27 januari).
 
Graag verzoek ik u om uiterlijk vrijdag 22 januari 2016, om 12:00 uur aan te geven of u met het voorstel kunt instemmen (graag een “allen beantwoorden” op dit e-mailbericht).
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze emailprocedure*.
 

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Eijsink
Verzonden: ‎20-‎1-‎2016 19:33
Aan: Leiden van
Onderwerp: : GP-DEF - Voorziening AOW-gat
Geachte griffier
 
Graag zou ik, mede namens collega Knops, het verzoek willen doen om enkele weken ruimte voor het indienen  van Feitelijke vragen, m.b.t. bijgevoegde brief en convocatie.
Ons voorstel is 11 februari.
 
Met vriendelijke groet
 
Angelien Eijsink
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel tot uitstel termijn indiening feitelijke vragen Voorziening AOW-gat

    Te behandelen:

    Loading data