E-mailprocedure : Behandelvoorstel ten aanzien van de brief staatssecretaris EZ d.d. 16-12-2015 inzake de datum waarop het Besluit tot wijziging van het Besluit gebruik meststoffen en het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet (Kamerstuk 33037, nr. 164) in werking treedt

De vergadering is geweest

16 december 2015
15:00 uur
  
Tijdens de procedurevergadering van de vaste commissie voor Economische Zaken van 15 december 2015 is gesproken over het Verslag van een schriftelijk overleg over het besluit tot wijziging van het Besluit gebruik meststoffen en het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet (Kamerstuk 33037, nr. 164). Uw commissie heeft besloten de staatssecretaris van Economische Zaken te vragen wat het zou betekenen als het Besluit niet op 1 januari 2016 in werking kan treden (te ontvangen uiterlijk heden middag om 12.00 uur).
 
Zojuist is het antwoord van de staatssecretaris ontvangen (zie onderstaand bericht). In de brief geeft de staatssecretaris aan dat dat het wenselijk is dat het besluit op 1 januari 2016 in werking treedt. Om die datum te halen zal hij op 18 december 2015 het inwerkingtredingsbesluit ter bekrachtiging aan de Koning aanbieden.
 
Gezien het feit dat de staatssecretaris voornemens is het Besluit op zeer korte termijn in werking te laten treden, leg ik u de volgende behandelmogelijkheden voor:
 
  1. Het Besluit gebruik meststoffen en het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet voor kennisgeving aan te nemen (het verslag van het schriftelijk overleg zal, zoals u tijdens de procedurevergadering heeft besloten, worden geagendeerd voor het nog te plannen algemeen overleg Mestbeleid in februari as.; het besluit is dan echter al in werking getreden);
  2. Een VSO aan te vragen, nog deze week te houden, om voorafgaand aan de beoogde inwerkingtreding op 1 januari a.s. met de staatssecretaris van EZ te kunnen spreken
 
Ik verzoek u om mij per ommegaande, doch uiterlijk hedenmiddag (16 december 2015) om 15.00 uur, middels een allen beantwoorden op deze e-mail door te geven welke behandeloptie u wenst. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
Indien de besluitvorming niet tot een eenduidig resultaat leidt, kan nog deze week een extra procedurevergadering worden gehouden ter verdere bespreking.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Nadere informatie over Besluit tot wijziging van Bgm en Ubm

    Te behandelen:

    Loading data
  2. 2

    Besluit tot wijziging van het Besluit gebruik meststoffen en het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet

    Te behandelen:

    Loading data