E-mailprocedure : Verzoek van het lid Van Tongeren (GroenLinks) om een kabinetsreactie op artikel Beter gas winnen dankzij CO2-opslag en deze te agenderen voor het verzamel AO Energie overig op woensdag 16 december 2015

De vergadering is geweest

10 december 2015
10:00 uur
Van: Commissie EZ
Verzonden: woensdag 9 december 2015 11:47
Aan: GC-Commissie-EZ
Onderwerp: [SPOED EMAILPROCEDURE] Verzoek kabinetsreactie op artikel Beter gas winnen dankzij CO2-opslag en deze te agenderen voor AO Energie d.d. 16 december
 
Geachte leden van de commissie voor Economische Zaken,
 
Hierbij informeer ik u over het onderstaand voorstel van het lid Van Tongeren (GroenLinks) om de minister van Economische Zaken te verzoeken een kabinetsreactie te geven op het Volkskrantartikel ‘Beter gas winnen dankzij CO2-opslag´,   te ontvangen voor woensdag 16 december a.s.  om vervolgens deze reactie te agenderen voor het verzamel AO ‘Energie overig’ op woensdag 16 december a.s. van 10.00 tot 14.00 uur.   
 
U wordt verzocht om per ommegaande doch uiterlijk morgenochtend 10.00 uur middels een allen beantwoorden op deze e-mail door te geven of u akkoord bent met dit voorstel. Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Met vriendelijke groet,
Joris Thomassen MSc
Adjunct-griffier vaste commissie voor Economische Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182319 | M +(31)6-25087906
E j.thomassen@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Beek, K.
Verzonden: woensdag 9 december 2015 11:21
Aan: Commissie EZ
CC: Tongeren van L.; Thomassen J.
Onderwerp: Verzoek kabinetsreactie op inzet CO2 voor extra gas- en oliewinning
 
Geachte Griffie,
 
Vanmorgen berichtte De Volkskrant dat de nieuwe E.ON kolencentrale het vrijkomende broeikasgas onder meer gaat inzetten voor de winning van gas en lichte olie op de Noordzee.
 
Namens Liesbeth van Tongeren van GroenLinks het verzoek om een kabinetsreactie op dit artikel en agendering van de kabinetsreactie voor de agenda van het AO energie op 16 december.
 
Bron: http://www.volkskrant.nl/economie/beter-gas-winnen-dankzij-co2-opslag~a4204105/
 
Met zonnige groet,
 
Krispijn beek
 
Beleidsmedewerker energie, klimaat en milieu
GROENLINKS Tweede Kamerfractie
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om een kabinetsreactie op artikel Beter gas winnen dankzij CO2-opslag en deze te agenderen voor het verzamel AO Energie overig op woensdag 16 december 2015

    Te behandelen:

    Loading data