E-mailprocedure : Samenvoegen agendapunten AO Raad Algemene Zaken met notaoverleg Staat van de Europese Unie

De vergadering is geweest

27 november 2015
14:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Aan de (plaatsvervangende) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
In afschrift aan de (plaatsvervangende) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
 
 
Geachte leden,
 
De commissies Europese Zaken en Buitenlandse Zaken hebben vandaag in hun procedurevergaderingen besloten om de algemeen overleggen EU-uitbreiding en Raad Buitenlandse Zaken op woensdag 9 december a.s. met respectievelijk een halfuur en een uur te verlengen. Ook is op 9 december het reguliere algemeen overleg Raad Algemene Zaken gepland.
 
Uit contact met het ministerie blijkt dat deze verlengingen niet ingepast kunnen worden in de agenda van de minister van Buitenlandse Zaken op 9 december.
 
In dezelfde week – op maandag 7 december – is het notaoverleg over de Staat van de Europese Unie 2015 (‘Voorzitterschapseditie’) gepland. Gelet op de overlap van het notaoverleg met de verwachte agenda van de Raad Algemene Zaken d.d. 15 december (vaststelling trioprogramma Nederland-Slowakije-Malta en voorbereiding van de Europese Raad inzake EMU, interne markt, migratie en referendum Verenigd Koninkrijk) wordt u in overweging gegeven om de agendapunten van het AO RAZ samen te voegen met het geplande notaoverleg over de Staat van de Europese Unie. Op deze wijze vervalt het algemeen overleg Raad Algemene Zaken en kan deze vergadertijd ten goede komen aan het AO EU-uitbreiding en het AO Raad Buitenlandse Zaken.
 
Graag verneem ik in reactie op dit bericht via ‘allen antwoorden’ of u kunt instemmen met het voorstel om het algemeen overleg Raad Algemene Zaken op 9 december te annuleren en de agendapunten toe te voegen aan het notaoverleg over de Staat van de Europese Unie op 7 december.* U wordt verzocht uw reactie voor vrijdag 27 november (morgen) te 14.00 uur in te zenden.
 
Met hartelijke groeten,

Griffie commissie Europese Zaken

Bijlage