E-mailprocedure : Verzoek aan de minister Veiligheid en Justitie om de Kamer te informeren inzake resultaten second opinions inzake (financiële) conclusies uit het Meerjarenplan van de Rechtspraak, herijking van het Galan Rapport (Openbaar Ministerie) en de aanbevelingen van de commissie-Hoekstra

De vergadering is geweest

12 november 2015
17:00 uur
Commissie: Veiligheid en Justitie
Van: Nava D.
Verzonden: donderdag 12 november 2015 16:12
Aan: GC-Commissie-V&J
Onderwerp: Resultaat emailprocedure inzake resultaten second opinions inzake (financiële) conclusies uit het Meerjarenplan van de Rechtspraak, herijking van het Galan Rapport (Openbaar Ministerie) en de aanbevelingen van de commissie-Hoekstra.
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie,
 
Ik kan u hierbij berichten dat de commissie het onderstaande verzoek steunt.
 
Met vriendelijke groet,
Dennis Nava
Griffier vaste commissie voor Veiligheid en Justitie & Enquêtecommissie Fyra


Van: Commissie V&J
Verzonden: donderdag 12 november 2015 13:38
Aan: GC-Commissie-V&J
Onderwerp: SPOED: emailprocedure inzake resultaten second opinions inzake (financiële) conclusies uit het Meerjarenplan van de Rechtspraak, herijking van het Galan Rapport (Openbaar Ministerie) en de aanbevelingen van de commissie-Hoekstra.
Urgentie: Hoog
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie,
 
Hierbij treft u aan een verzoek van de leden Swinkels, Kooiman, Van Nispen en Oskam om de minister te verzoek nog voor de begrotingsbehandeling de Kamer te informeren over de resultaten van de uitgevoerde second opinions  naar de (financiële) conclusies uit het Meerjarenplan van de Rechtspraak alsmede naar de herijking van het Galan Rapport (Openbaar Ministerie) en de aanbevelingen van de commissie-Hoekstra. 
 
Ik verzoek u mij uiterlijk hedenmiddag - 12 november -  te 17.00 uur te laten weten of u met het voorstel van genoemde leden kunt instemmen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Dennis Nava
Griffier vaste commissie voor Veiligheid en Justitie & Enquêtecommissie Fyra
Van: Dees, J.
Verzonden: donderdag 12 november 2015 13:17
Aan: Commissie V&J
CC: Fey de C.; Wiskerke C.
Onderwerp: verzoek spoed-emailprocedure
 
Geachte griffier,
 
Graag leg ik namens de Justitie woordvoerders van D66, SP- en CDA (Swinkels, Kooiman, Van Nispen en Oskam) het volgende verzoek voor ten behoeve van een spoed-emailprocedure.
De minister van Veiligheid en Justitie heeft door een onafhankelijk adviseur afgelopen periode second opinions laten uitvoeren naar de (financiële) conclusies uit het Meerjarenplan van de Rechtspraak alsmede naar de herijking van het Galan Rapport (Openbaar Ministerie) en de aanbevelingen van de commissie Hoekstra.

Ter voorbereiding op de begrotingsbehandeling V&J over twee weken vragen de genoemde woordvoerders de minister de resultaten hiervan zsm aan de Kamer te zenden.
 
Met vriendelijke groet, 
Jan-Pieter Dees
Beleidsmedewerker Justitie
Tweede Kamerfractie CDA
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek aan de minister Veiligheid en Justitie om de Kamer te informeren inzake resultaten second opinions inzake (financiële) conclusies uit het Meerjarenplan van de Rechtspraak, herijking van het Galan Rapport (Openbaar Ministerie) en de aanbevelingen van de commissie-Hoekstra

    Te behandelen:

    Loading data