E-mailprocedure : Verzoek om schriftelijk overleg over de brief "Hoofdlijnen vervolg sectorplannen" van de minister van SZW

De vergadering is geweest

13 november 2015
12:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: woensdag 11 november 2015 17:34
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure - Voorstel lid Van Weyenberg schriftelijk overleg over brief 'Hoofdlijnen vervolg sectorplannen'
 
Geachte (plv.) leden van de commissie SZW,
 
Zie onderstaand verzoek van het lid Van Weyenbergover de brief ‘Hoofdlijnen vervolg sectorplannen’ van 10 november 2015. Het lid Van Weyenberg stelt voor over deze brief een schriftelijk overleg te voeren waarbij de beantwoording voorafgaand aan de begrotingsbehandeling zou moeten plaatsvinden.
 U wordt verzocht uiterlijk op vrijdag 13 november 2015 om 12.00 uur  te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Indien de commissie kan instemmen met het voeren van een schriftelijk overleg stel ik voor de inbrengdatum vast te stellen op woensdag 18 november om 12.00 uur.
  
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Oosterhuis, H.
Verzonden: woensdag 11 november 2015 13:17
Aan: Commissie SZW
CC: Weyenberg van S.
Onderwerp: Voorstel schriftelijk overleg 'Hoofdlijnen vervolg sectorplannen'
 
Beste Harmanda,
 
Gisteravond heeft de minister van SZW de brief ‘Hoofdlijnen vervolg sectorplannen’ aan de Kamer gestuurd. Namens het lid Van Weyenberg wil ik verzoeken om via een e-mailprocedure aan de commissie het voorstel voor te leggen om over deze brief een schriftelijk overleg te voeren, waarbij de beantwoording voorafgaand aan de begrotingsbehandeling zou moeten plaatsvinden.
 
Vriendelijke groet,
Henk-Jan
 
Henk-Jan Oosterhuis
weede Kamerfractie D66
Coördinator cluster Financiën-SZW-VWS-W&R
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om schriftelijk overleg over de brief "Hoofdlijnen vervolg sectorplannen" van de minister van SZW

    Te behandelen:

    Loading data