E-mailprocedure : Verzoek om de inbreng Verslag wetsvoorstel tot wijziging van de Wet algemeen pensioenfonds uit te stellen

De vergadering is geweest

4 november 2015
12:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: dinsdag 3 november 2015 20:24
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure - Verzoek lid Ulenbelt om de inbreng Verslag wetsvoorstel tot wijziging van de Wet algemeen pensioenfonds uit te stellen
 
Geachte (plv.) leden van de commissie SZW,
 
U heeft allen het verzoek van het lid Ulenbelt ontvangen om de inbreng voor het Verslag voor het wetsvoorstel (novelle) tot Wijziging van de Wet algemeen pensioenfonds (34320) die voor morgenmiddag, 4 november om 14.00 uur gepland staat uit te stellen. Dit verzoek wordt gedaan naar aanleiding van de brief van de staatssecretaris van hedenmiddag waarin zij aangeeft dat zij de Kamer het gevraagde onderzoek zal toesturen voorafgaand aan de plenaire behandeling van de novelle behorend bij het wetsvoorstel algemeen pensioenfonds.
 
U wordt verzocht uiterlijk op woensdag 4 november 2015 om 12.00 uur  te laten weten of u met het voorstel van het lid Ulenbelt kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182035 | F +(31)70-3183437 | M +(31)6-41218340
E h.post@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl

Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Ulenbelt P.
Verzonden: dinsdag 3 november 2015 18:08
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: Fwd: GP-SZW - Onderzoek naar de verplichtgestelde bedrijfstakpensioenfondsen en het wetsvoorstel algemeen pensioenfonds
 
Collega's
De Staatsecretaris wil het onderzoek niet zonder haar reactie toesturen. Mijn voorstel is om de inbrengdatum op te schorsten tot die reactie er is. 
Met groet,
Paul Ulenbelt
SP Lid Tweede Kamer
Sociale Zaken en Werkgelegenheid 

Begin doorgestuurd bericht:
Van: <parlis@tweedekamer.nl>
Datum: 3 november 2015 17:56:48 CET
Aan: Undisclosed recipients:;
Onderwerp: GP-SZW - Onderzoek naar de verplichtgestelde bedrijfstakpensioenfondsen en het wetsvoorstel algemeen pensioenfonds
Bijgevoegd een of meer documenten die u ter kennisneming worden toegezonden: De behandeling van deze documenten kunt u via de zaak 2015Z20568 volgen.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om de inbreng Verslag wetsvoorstel tot wijziging van de Wet algemeen pensioenfonds uit te stellen

    Te behandelen:

    Loading data