E-mailprocedure : E-mailprocedure: Verzoek van de leden Bergkamp (D66)en Kooiman (SP) om met spoed actie en brief staatssecretaris VWS over programma ‘Undercover Nederland’ van zondag as over kinderen en jongvolwassenen die stelselmatig verwaarloosd en mishandeld zouden worden op een zorgboerderij

De vergadering is geweest

16 oktober 2015
14:00 uur
 
Van: Commissie VWS
Verzonden: vrijdag 16 oktober 2015 9:36
Aan: GC-Commissie-VWS
Onderwerp: Emailprocedure: Verzoek om met spoed actie en brief staatssecretaris VWS over programma ‘Undercover Nederland’ van zondag as over kinderen en jongvolwassenen die stelselmatig verwaarloosd en mishandeld zouden worden op een zorgboerderij
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Geachte commissieleden,

Het lid Bergkamp (D66) verzoekt, mede namens het lid Kooiman (SP), om een spoedige reactie en actie van de staatssecretaris van VWS over het bericht dat het programma ‘Undercover Nederland’ zondag as met een uitzending komt over kinderen en jongvolwassenen die stelselmatig verwaarloosd en mishandeld zouden worden op zorgboerderij “De Hoge Aard” in Molenschot (zie hieronder)..

Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag vóór 14.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.

Met vriendelijke groet,

Hans Clemens

Adjunct-griffier
griffie commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182062 |M +(31)6-21703645
E h.clemens@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
 
Van: Bergkamp, V.
Verzonden: ‎15-‎10-‎2015 23:30
Aan: Teunissen Ton
CC: Kooiman C.J.E.; Zeeland van E.
Onderwerp: Met spoed actie en brief staatssecretaris VWS

> Geachte griffier/beste Ton,
>
> Naar aanleiding van de uitzending van Pauw van hedenavond zouden wij graag een reactie van de staatssecretaris van VWS willen over het bericht dat het programma ‘Undercover Nederland’ zondag as met een uitzending komt over kinderen en jongvolwassenen die stelselmatig verwaarloosd en mishandeld zouden worden op zorgboerderij “De Hoge Aard” in Molenschot.
>
> Ons verzoek aan de staatssecretaris van VWS is tweeledig.
> Enerzijds of hij vóór maandag 26 oktober 12.00 uur een schriftelijke reactie wil geven op de uitzending van “Undercover Nederland” (die zondagavond18 oktober om 21.30 uur op SBS6 uitgezonden zal worden), waarin hij in gaat op wie de verantwoordelijke instantie is als het gaat om toezicht op de kwaliteit van zorg bij zorgboerderijen en vergelijkbare zorginitiatieven en of daarbij wellicht sprake is van een omissie in ons zorgstelsel omdat dit nu niet goed geregeld is.
> Verder vragen we aan de staatssecretaris van VWS welke rol de Inspectie, de gemeente, de curator, Veilig Thuis (voorheen Advies- en Meldpunt Kindermishandeling) en Jeugdzorg Nederland hebben gespeeld in deze specifieke situatie en of de staatssecretaris van VWS van mening is dat de politie, als nog, onderzoek, moet doen?
>
> Ten tweede, willen wij de staatssecretaris van VWS verzoeken met spoed actie te ondernemen. Wij maken ons namelijk, ernstig zorgen over het welzijn en veiligheid van de kinderen en jongvolwassenen die verblijven op deze zorgboerderij.
>
> Met dank!
>
> Mede namens collega Nine Kooiman (SP)
> Vera Bergkamp
> Lid Tweede Kamer D66
>
>
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Bergkamp (D66)en Kooiman (SP) om met spoed actie en brief staatssecretaris VWS te vragen over programma ‘Undercover Nederland’ van zondag as over kinderen en jongvolwassenen die stelselmatig verwaarloosd en mishandeld zouden worden op een zorgboerderij

    Te behandelen:

    Loading data