E-mailprocedure : E-mailprocedure: Verzoek om aanvullende reactie op het rapport inzake de hervorming van de Kieswet van de Europese Unie

De vergadering is geweest

15 oktober 2015
16:00 uur
Van: Commissie BiZa
Verzonden: woensdag 14 oktober 2015 14:58
Aan: GC-Commissie-BiZa
Onderwerp: E-mailprocedure: Verzoek om aanvullende reactie op het rapport inzake de hervorming van de Kieswet van de Europese Unie
 
Geachte leden van de commissie Binnenlandse Zaken,
 
De heer Taverne (VVD) stelt voor om de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een aanvullende inhoudelijke reactie te vragen op het rapport inzake de hervorming van de Kieswet van de Europese Unie en de voorstellen daarin, te ontvangen ruim voor het algemeen overleg Herziening Europese Verkiezingsakte d.d. 27 oktober 2015.
 
Ik verzoek u uiterlijk donderdag 15 oktober 2015 te 16.00 uur kenbaar te maken (middels een reply op deze mail) of u met het voorstel van de heer Taverne kunt instemmen *).
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Anke Jansen
Commissieassistent
Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten
Griffie commissies Bestuur en Onderwijs
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182008 | E anke.jansen@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.
 
De Eerste en Tweede Kamer bestaan 200 jaar. Vier mee! www.200jaarstaten-generaal.nl
 
 
Van: Hazenkamp, M.
Verzonden: woensdag 14 oktober 2015 14:35
Aan: Leeden van der Mark
Onderwerp: verzoek tot e-mailprocedure
 
Geachte griffier,
 
Kunt u onderstaand verzoek middels een e-mailprocedure voorleggen aan de commissie?
 
Namens Joost Taverne zou ik graag een aanvullende brief verzoeken van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de inhoud van het rapport inzake de hervorming van de Kieswet van de Europese Unie.
 
In de brief die hij daarover vandaag naar de Kamer heeft gestuurd, is geen inhoudelijke reactie gekomen op het voorstel van de Commissie constitutionele zaken van het Europees Parlement. Als reden voert de minister daarvoor aan dat dit rapport bij het moment van schrijven nog niet is verschenen. Dat is onjuist, nu het rapport door de Commissie Constitutionele Zaken van het Europees Parlement (AFCO) is aangenomen op 28 september. Het rapport is hier te lezen: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+COMPARL+PE-560.824+01+DOC+PDF+V0//NL&language=NL.
 
De heer Taverne verzoekt een aanvullende brief van de minister met een inhoudelijke reactie op het rapport en de voorstellen daarin, te ontvangen ruim voor het AO hierover dat is geagendeerd op dinsdag 27 oktober.
 
Alvast bedankt en met vriendelijke groet,
 
Matthijs Hazenkamp
 
mr. M. (Matthijs) Hazenkamp
 
Persoonlijk medewerker mr J. (Joost) Taverne
Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Taverne om aanvullende reactie op het rapport inzake de hervorming van de Kieswet van de Europese Unie

    Te behandelen:

    Loading data