E-mailprocedure : Toezending Compensatieplan pgb'ers

De vergadering is geweest

3 september 2015
14:00 uur
Geachte commissieleden,
 
De leden Voortman (GroenLinks) en Leijten (SP) verzoeken de staatssecretaris om toezending van  het Compensatieplan pgb'ers t.b.v. het algemeen overleg Voortgang trekkingsrechten pgb op 14 september a.s. (zie verzoek hieronder).
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag (donderdag 3 september) te 14.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Erwin Sjerp
Adjunct-griffier commissie VWS
T +(31)70-3182057
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Van: Voortman L.
Verzonden: ‎3-‎9-‎2015 10:47
Aan: Teunissen Ton
Onderwerp: Compensatieplan pgb'ers
Dag Ton,

Ik wil graag via de commissie mede namens de SP het volgende verzoek doen:

Via de media vernemen we dat het kabinet op Prinsjesdag met een plan van 20 miljoen komt om de schade die Pgb-houders hebben opgelopen te compenseren. Dat is een dag na het debat op 14 september. We willen daarom de staatssecretaris vragen om het plan al voor het debat naar ons te sturen, dan kunnen we het in alle openheid bespreken. Als het kabinet dat niet wil hoor ik graag waarom niet.

Groet
Linda.


 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Toezending Compensatieplan PGB's

    Te behandelen:

    Loading data