E-mailprocedure : E-mailprocedure - Verzoek van het lid Van Raak om het AO IVD-aangelegenheden samen te voegen met het AO Terrorismebestrijding

De vergadering is geweest

27 augustus 2015
16:00 uur
Van: Leeden van der Mark
Verzonden: woensdag 26 augustus 2015 15:48
Aan: GC-Commissie-BiZa; GC-Commissie-V&J
Onderwerp: Emailprocedure: Voorstel voor samenvoegen AO's IVD-aangelegenheden en Terrorismebestrijding
Urgentie: Hoog
 
Geachte leden van de commissies Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie,
 
De heer Van Raak (SP) stelt voor – gelet op de overlap van de geagendeerde stukken en mede daardoor het gebrek van aanwezigheid van bewindspersonen -  de stukken van het algemeen overleg IVD-aangelegenheden d.d. 2 september 2015 (voortouw commissie BiZa) toe te voegen aan het algemeen overleg Terrorismebestrijding d.d. 3 september 2015 (voortouw commissie V&J), de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hiervoor uit te nodigen en het algemeen overleg van 3 september a.s. te verlengen.
 
Ik verzoek u uiterlijk donderdag 27 augustus 2015 te 16.00 uur kenbaar te maken (middels een reply op deze mail) of u met het voorstel van de heer Van Raak kunt instemmen *).
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Van Raak om AO IVD-aangelegenheden samen te voegen met AO Terrorismebestrijding

    Te behandelen:

    Loading data