E-mailprocedure : Voorstel Bashir (SP) i.v.m. beantwoording inbreng schriftelijk overleg over de getroffen schikking met de heer Huges

De vergadering is geweest

26 augustus 2015
11:00 uur
Commissie: Financiƫn
Van: Commissie Financien
Verzonden: dinsdag 25 augustus 2015 13:54
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: GC-Commissie-I&M
Onderwerp: E-mailprocedure - Voorstel Bashir (SP) i.v.m.beantwoording inbreng schriftelijk overleg over de getroffen schikking met de heer Huges
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
I.a.a. de leden van de vaste commissie voor I&M
 
De heer Bashir (SP) stelt voor om de minister van Financiën te verzoeken om uiterlijk vrijdag 28 augustus a.s. de antwoorden op de inbreng van het schriftelijk overleg over de getroffen schikking met de heer Huges aan de Kamer toe te sturen (zie verder onderstaand e-mailbericht).
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op woensdag 26 augustus 2015 om 11.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën 

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
------------------------------------------------------------------------------
 Van: Bashir F
Verzonden: dinsdag 25 augustus 2015 13:43
Aan: Berck R.F.
Onderwerp: Verzoek om emailprocedure
 
Geachte heer Berck,
 
Op dinsdag 1 september staat het VAO Staatsdeelnemingen op de plenaire agenda. Ik verzoek om een emailprocedure waarin de minister van Financiën wordt verzocht om de antwoorden op de inbreng van het schriftelijk overleg over de getroffen schikking met de heer Huges (voormalig president-directeur van de NS) uiterlijk a.s. vrijdag 28 augustus aan de Tweede Kamer toe te sturen. Dan kunnen we de antwoorden betrekken bij het VAO op dinsdag 1 september. 

Met vriendelijke groet,
Farshad Bashir (Tweede Kamerlid / SP)
Volg mij op twitter:
http://twitter.com/FarshadBashir

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel Bashir (SP) i.v.m.beantwoording inbreng schriftelijk overleg over de getroffen schikking met de heer Huges

    Te behandelen:

    Loading data