E-mailprocedure : Verzoek tot toevoeging stukken aan agenda AO pensioenonderwerpen d.d. 3 september 2015

De vergadering is geweest

24 augustus 2015
12:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u het voorstel aan van het lid Omtzigt om een aantal recent ontvangen stukken toe te voegen aan de agenda van het algemeen overleg Pensioenonderwerpen op 3 september a.s. Het voorstel heeft inmiddels de steun gekregen van de fracties van VVD, PvdA, SP, D66, PVV, CU, SGP en 50PLUS. Hiermee is er een meerderheid voor het voorstel, maar ook andere fracties krijgen met deze e-mailprocedure nog de gelegenheid te reageren.
Ik verzoek u mij uiterlijk op maandag 24 augustus om 12.00 uur  te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). De (bovenstaande) fracties die reeds gereageerd hebben hoeven dit uiteraard niet nogmaals te doen.
Spoedig daarna zal ik u nader informeren. *

Met vriendelijke groet,

Marc Esmeijer,

Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste griffier,
 
Graag zou ik de brieven over het DNB besluit de UFR aan te passen, de brief van de regering daarover en de andere relevante documenten op de agenda van het AO pensioenen van 3 september plaatsen. 
Tevens zal ik de antwoorden op de kamervragen die ik samen met Paul Ulenbelt en Henk Krol hierover gesteld heb, bij dat AO willen betrekken.
 
Vriendelijke groet,
 
Pieter Omtzigt

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Omtzigt toevoeging stukken aan agenda AO pensioenonderwerpen 3/9

    Te behandelen:

    Loading data