E-mailprocedure : Verzoek van het lid Geurts (CDA), mede namens de fracties van de PVV, SGP, VVD, PvdA, SP en ChristenUnie, om een extra algemeen overleg Landbouw- en Visserijraad te houden voorafgaand aan de extra Landbouw- en Visserijraad op maandag 7 september 2015 en eventuele vragen over de acties en de situatie in de Europese Landbouw tijdig voor dit overleg te beantwoorden

De vergadering is geweest

6 augustus 2015
12:00 uur
 Van: Commissie EZ
Verzonden: donderdag 30 juli 2015 14:47
Aan: GC-Commissie-EZ
CC: Commissie EZ
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Meerderheidsverzoek tot het houden van een extra AO Landbouw- en Visserijraad i.v.m. Europese Raad op 7 september 2015.
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,
 
Hierbij informeer ik u over het verzoek van het lid Geurts (CDA), mede namens de fracties van de PVV, SGP, VVD, PvdA, SP en ChristenUnie, om een extra algemeen overleg Landbouw- en Visserijraad te houden voorafgaand aan de extra Landbouw- en Visserijraad op maandag 7 september 2015. Daarnaast zal de staatssecretaris van Economische Zaken om een brief worden verzocht met betrekking tot haar inzet voor deze Raad, te ontvangen ruim voorafgaand aan het algemeen overleg, en zal de staatssecretaris van EZ worden verzocht de beantwoording van de schriftelijke vragen (die reeds zijn gesteld of nog worden gesteld) over de acties en de situatie in de Europese Landbouw tijdig voorafgaand aan dit algemeen overleg naar de Kamer te sturen.
 
Ik wijs u erop dat de staatssecretaris van EZ in de gehele eerste week na het zomerreces afwezig is in verband met een buitenlands werkbezoek.
 
Het betreft hier een verzoek dat reeds gesteund wordt door een meerderheid van de Kamer.*
 
Indien u wilt reageren, verzoek ik u mij dit uiterlijk donderdag 6 augustus 2015 te 12.00 uur te laten weten (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Uw reactie zal worden opgenomen in de besluitenlijst van deze emailprocedure.
 
Met vriendelijke groet,
 
Annemarijke de Vos
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Economische Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA
T (+31) 70 3182361 M (+31) 611615953 | E a.dvos@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Geurts, J.
Verzonden: donderdag 30 juli 2015 13:00
Aan: Commissie EZ
Onderwerp: Verzoek extra AO ivm bijeenkomst landbouw ministers
 
Goedemiddag griffie,
 
Op 7 september vindt er een extra vergadering van landbouwministers plaats op verzoek van o.a. de Franse minister over de situatie in de Europese landbouw. Zie ook http://www.gouvernement.lu/5102314/24-conseil-agriculture 
 
Mede namens de fracties van PVV, SGP, VVD, PVDA, SP en Christenunie doe ik het verzoek om een extra AO L&V voorafgaand aan de vergadering in Brussel. Te houden in de eerste vergaderweek na het zomerreces. 
 
Daarnaast het verzoek om een brief van het kabinet mbt hun inzet in deze extra vergadering. En de schriftelijke vragen die over de acties en situatie in de Europese landbouw zijn gesteld of nog worden gesteld op tijd voor het AO beantwoord te hebben.
 
Met vriendelijke groet,

J.L. (Jaco) Geurts
CDA Tweede Kamerlid
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Geurts (CDA), mede namens de fracties van de PVV, SGP, VVD, PvdA, SP en ChristenUnie, om een extra algemeen overleg Landbouw- en Visserijraad te houden voorafgaand aan de extra Landbouw- en Visserijraad op maandag 7 september 2015 en eventuele vragen over de acties en de situatie in de Europese Landbouw tijdig voor dit overleg te beantwoorden

    Te behandelen:

    Loading data