E-mailprocedure : Verzoek om brief over evacuatie Nederlanders uit Jemen

De vergadering is geweest

24 juli 2015
16:00 uur
Beste (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Naar aanleiding van bijgaand verzoek van het lid Sjoerdsma wordt middels deze e-mailprocedure aan u verzocht om aan te geven of u kunt instemmen met het voorstel om de minister van Buitenlandse Zaken te vragen om een brief op korte termijn over de evacuatie van Nederlanders uit Jemen.
 
Graag verzoek ik u om uiterlijk vrijdag 24 juli 2015, om 16:00 uur aan te geven of u met het voorstel kunt instemmen (graag een “allen beantwoorden” op dit e-mailbericht).
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze emailprocedure.
 
Met vriendelijke groet,
Gerald van Leiden
Griffier vaste commissie voor Defensie

Van: Sjoerdsma, S.
Verzonden: donderdag 23 juli 2015 12:31
Onderwerp: Commissieverzoek
 
Beste Theo, Gerald,
 
Ik zou graag de Commissie BUZA het volgende voorstel willen voorleggen:
om namens de Commissie de minister van Buitenlandse Zaken te vragen om een brief met nadere informatie over de evacuatie van Nederlanders in Jemen
 
Ik zou graag zien dat de minister daarin ingaat op:
1.       Het feit dat de minister het contact lijkt te hebben verloren met een aantal landgenoten. Hoe kan het dat de minister op 7 mei jl nog contact had met 8 landgenoten die Jemen wilde verlaten, op 18 juni met 6 landgenoten en op 21 juli nog slechts met 1 terwijl het aantal ge-evacueerde landgenoten stabiel blijft op 40? Is het ministerie het contact met deze landgenoten verloren? Hoe valt dat te verklaren?
2.       Op welke wijze en met welke frequentie heeft het ministerie contact onderhouden met Nederlanders in Jemen de afgelopen maanden?
 
Eerder dit jaar nam het ministerie 6 weken de tijd om een eerder verzoek van de Commissie inzake de evacuatie van Nederlanders in Jemen te beantwoorden. Ik zou deze brief graag op korte termijn ontvangen.
 
Met groet,
Sjoerd Sjoerdsma
 

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om brief over evacuatie Nederlanders uit Jemen

    Te behandelen:

    Loading data