E-mailprocedure : Verzoek van lid Segers mede namens het lid Slob (CU) betreffende voorstel voor het omzetten van een plenair debat inzake CAO-onderhandelingen rijksoverheid naar een algemeen overleg (AO)

De vergadering is geweest

25 juni 2015
17:00 uur
Van: Leeden van der Mark
Verzonden: donderdag 25 juni 2015 13:38
Aan: GC-Commissie-WR CC: GC-Commissie-V&J; Hessing-Puts Brechje
Onderwerp: Emailprocedure: verzoek van lid Segers betreffende CAO-onderhandelingen rijksoverheid
Urgentie: Hoog

Geachte leden van de commissie Wonen en Rijksdienst,

Bij de staf van de commissie is onderstaand verzoek van het lid Segers (mede namens het lid Slob) ontvangen.

Voor de plenaire agenda staat een debat op de rol over de onderhandelingen over de CAO van o.a. het Rijkspersoneel, politie, onderwijs, defensie, etc. Het wordt agenda-technisch echter lastig om dat debat nog voor de zomer ingepland te krijgen zo begrijpen wij. In overleg met de Voorzitter is daarom besloten te kijken of het mogelijk is van het debat een Algemeen Overleg (AO) te maken, dat volgende week plaatsheeft. De brief van de minister voor Wonen en Rijksdienst d.d. 23 juni jl. betreffende Stand van zaken cao-onderhandelingen overheid (31490-49) kan worden geagendeerd voor dit AO, evenals de brief van de minister van Veiligheid en Justitie d.d. 19 juni jl. betreffende Reactie op een e-mail van het Platform Bezorgde Dienders, houdende een petitie "Politie CAO 2015" (2015D23946). Op die manier zouden we de plenaire agenda kunnen ontlasten.

Indien wordt ingestemd met het verzoek zal het AO met de ministers van WR en V&J plaatsvinden op woensdag 1 juli a.s. van 18.00-20.00 uur.

Ik verzoek u uiterlijk vandaag 25 juni te 17.00 uur kenbaar te maken (middels een reply op deze mail) of u in kunt stemmen met het voorstel*.

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69,

Met vriendelijke groet,

drs. M.J. (Mark) van der Leeden
Griffier Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst, commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten en Bouwbegeleidingscommissie Tweede Kamer der Staten-Generaal

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182311 |
E m.vdleeden@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Segers mede namens het lid Slob om de kijken of het mogelijk is om van het plenaire debat op de rol over de onderhandelingen over de CAO van o.a. het Rijkspersoneel, politie, onderwijs, defensie, etc. een algemeen overleg (AO) te maken (dat plaatsvindt op 1 juli van 18.00 tot 20.00 uur).

    Te behandelen:

    Loading data