E-mailprocedure : Verzoek Servaes kabinetsreactie op het rapport VN Mensenrechtenraad en aanvullend verzoek Ten Broeke tevens kabinetsreactie rapport Cammaert

De vergadering is geweest

25 juni 2015
14:00 uur
Aan de leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
 
Geachte leden,
Voor het voorstel van het lid Servaes is inmiddels een Kamermeerderheid. Het lid Ten Broeke heeft een aanvullende verzoek gedaan in onderstaande mail. Graag verneem ik, uiterlijk nog heden vóór 14.00 uur,  uw reactie, namens uw fractie, of u kunt instemmen met de toevoeging hiervan aan het verzoek van de commissie aan de minister.
 
Theo van Toor
Griffier
vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking





Aan de leden van de commissie voor Buitenlandse Zaken
 
Geachte leden,
Graag ontvang ik uiterlijk morgen, donderdag 25 juni, voor 12.00 uur uw reactie op onderstaand voorstel namens het lid Servaes om de minister van Buitenlandse Zaken namens de commissie te verzoeken om voor de aanstaande bijeenkomst van de VN-mensenrechtenraad (NB.: op 29 juni a.s.) een reactie aan de Kamer te sturen op het rapport van de Mensenrechtenraad inzake Israel en Gaza.

Theo van Toor, griffier

Begin doorgestuurd bericht:
Van: Bijlsma B. <
 Datum: 24 juni 2015 18:17:20 CEST
Aan: Toor van T. < >
Kopie: "Servaes, M." >, Bijlsma B. < >
Onderwerp: Commissieverzoek kabinetsreactie rapport van de ‘commission of inquiry’ over Gaza-oorlog
Beste Theo,
 Namens Michiel Servaes wil ik graag een commissieverzoek voorstellen. Het betreft een kabinetsreactie op het rapport van de ‘commission of inquiry’ van de VN Mensenrechtenraad over (mogelijke) oorlogsmisdaden door Israël en Hamas tijdens de laatste Gaza-oorlog. Dit rapport is getiteld ‘Report of the independent commission of inquiry established pursuant to Human Rights Council resolution S-21/1’.
 Graag zouden we de kabinetsreactie tijdig, in elk geval voorafgaand aan de behandeling van het rapport in de VN Mensenrechtenraad, willen ontvangen.
Kan jij dit verzoek aan de commissie voorleggen svp?
Dank en hartelijke groet,
Bas Bijlsma

Beleidsmedewerker PvdA Tweede Kamerfractie



 

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek kabinetsreactie op het rapport van de VN Mensenrechtenraad

    Te behandelen:

    Loading data