E-mailprocedure : Voorstel tot uitstel algemeen overleg bescherming Nederlandse schepen tegen piraterij

De vergadering is geweest

24 juni 2015
12:00 uur
Commissie: Defensie
Beste (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
Namens uw voorzitter leg ik onderstaande aan u voor.
 
Vanmiddag heeft de commissie voor Buitenlandse Zaken, met uitnodiging van de commissie voor Defensie, gesproken over de behandeling van de drie voorstellen van het kabinet voor de verlenging van de missies MINUSMA, Resolute Support Afghanistan en de strijd tegen ISIS. Daarbij zijn ook bestaande activiteiten van de vc Defensie aan bod gekomen, het AO voortgangsrapportage MINUSMA en het AO bescherming Nederlandse schepen tegen piraterij, beide op 1 juli 2015.
 
Daarnaast is hedenochtend de brief ontvangen van het kabinet met de mededeling dat het beleidsstandpunt over gewapende particuliere beveiligers aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen niet is afgerond en dus niet voor het zomerreces naar de Kamer komt.
 
Naar aanleiding van de brief en de procedurevergadering van de vc Buza, wordt voorgesteld het algemeen overleg bescherming Nederlandse schepen tegen piraterij uit te stellen tot een nader te bepalen moment na het zomerreces. Daarmee komt het tijdstip op 1 juli vrij voor de commissie voor Buitenlandse Zaken.
 
De commissie voor Buitenlandse Zaken heeft nog niet definitief besloten over de behandeling van MINUSMA. In ieder geval tot dat die besluitvorming is afgerond blijft het geplande overleg op 1 juli over de voortgangsrapportage MINUSMA gehandhaafd.
 
Graag verzoek u om uiterlijk woensdag 24 juni 2015 om 12:00 uur aan te geven of u met bovenstaand voorstel kunt instemmen.
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze emailprocedure.
 
Met vriendelijke groet,
Gerald van Leiden
Griffier vaste commissie voor Defensie
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Uitstel verzending van het beleidsstandpunt over bescherming van Nederlandse schepen tegen piraterij

    Te behandelen:

    Loading data