E-mailprocedure : Uitkomsten onderzoek mogelijkheden apothekerszorg van eigen risico uit te sluiten (motie Voortman, 29477-303)/medicatiebeoordeling voor 60-plussers

De vergadering is geweest

18 juni 2015
16:00 uur
Van: Teunissen Ton
Verzonden: donderdag 18 juni 2015 10:33
Aan: GC-Commissie-VWS
Onderwerp: FW: Nagekomen rondvraagpunt
 
 
Ik verzoek u mij, kan het zijn per ommegaande, te laten weten of u kunt instemmen met het onderstaande voorstel. Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Ton Teunissen
Plaatsvervangend griffier/Griffier vaste commisie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182053 | F +(31)70-3183440 | M
E a.teunissen@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
Van: Dolfing M.
Verzonden: donderdag 18 juni 2015 10:17
Aan: Teunissen Ton
CC: Veeren van P.; Voortman L.
Onderwerp: Nagekomen rondvraagpunt
 
Beste Ton,
 
In navolging van de procedurevergadering van gisteren het volgende: Linda Voortman had gisteren bij de rondvraag rappel willen doen op de brief die minister Schippers heeft toegezegd naar aanleiding van haar motie over het onderzoeken van mogelijkheden om apothekerszorg van het eigen risico uit te sluiten. In haar brief van 20 maart 2015 heeft de minister toegezegd de Kamer voor de zomer over de uitkomsten van dat onderzoek te informeren . In het laatste debat hierover heeft zij dit nogmaals toegezegd. Ook zou de minister in de brief ingaan op het verzoek van de 50PLUS-fractie over een medicatiebeoordeling voor 60-plussers. Linda wil via de commissie de minister vragen voor de komende procedurevergadering van 1 juli het onderzoek naar de Kamer te sturen of een brief met de laatste stand van zaken.
 
Zou je dit aan de commissie voor kunnen leggen?
 
Groet,
 
Mirjam Dolfing
Beleidsmedewerker VWS en SZW
Tweede Kamerfractie GroenLinks
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Uitkomsten onderzoek mogelijkheden apothekerszorg van eigen risico uit te sluiten (motie Voortman, 29477-303)/medicatiebeoordeling voor 60-plussers

    Te behandelen:

    Loading data