E-mailprocedure : Voorstel Koolmees (D66) om de minister van Financiën te verzoeken om twee rapporten van bevindingen van De Brauw aan de Tweede Kamer toe te sturen

De vergadering is geweest

8 juni 2015
15:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
I.a.a. de leden van de vaste commissie voor I&M
 
De heer Koolmees (D66) stelt voor om de minister van Financiën te verzoeken om twee rapporten van bevindingen van De Brauw, inclusief bijlagen/addenda, ruim voor het plenaire debat van morgenmiddag aan de Tweede Kamer te sturen (zie verder onderstaand e-mailbericht).
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag, maandag 8 juni 2015, om 15.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

 *Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

-------------------------------------------------------------------------
Van: Oosterhuis, H.
Verzonden: maandag 8 juni 2015 10:21
Aan: Commissie Financien
CC: Berck R.F.; Koolmees W.; Veldhoven van – Van der Meer; Broek van den I.
Onderwerp: Verzoek tot e-mailprocedure over rapporten NS
 
Beste René,
 
Namens Wouter Koolmees wil ik vragen om een e-mailprocedure over het volgende voorstel.
 
Op 28 april heeft de Kamer het eerste rapport van bevindingen van De Brauw toegestuurd gekregen, over het door Abellio inhuren van een oud-Veoliamedewerker. In het vrijdag toegestuurde ‘Feitenrelaas Financiën’ bij de brief ‘Onregelmatigheden Nederlandse Spoorwegen NV’ wordt melding gemaakt van twee rapporten van bevindingen van De Brauw, aan Financiën gestuurd op 31 mei 2015 en op 3 juni 2015. Wij willen voorstellen om de minister van Financiën te vragen om ruim voor het debat van morgenmiddag ook de rapporten van bevindingen van 31 mei en 3 juni, inclusief bijlagen/addenda aan de Kamer te sturen.
 
Vriendelijke groet,
Henk-Jan

--
Henk-Jan Oosterhuis
D66 Tweede Kamerfractie
Beleidsmedewerker Financiën, Arbeidsmarkt en arbeidsongeschiktheid

Bijlagen

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel Koolmees (D66) om de minister van Financiën te verzoeken om twee rapporten van bevindingen van De Brauw aan de Tweede Kamer toe te sturen

    Te behandelen:

    Loading data