E-mailprocedure : Verzoek van het lid Van der Linde om de antwoorden op de feitelijke vragen over de toekomstige ontwikkeling van de financiële positie van woningcorporaties deze week te ontvangen en verplaatsing van de Voortzetting AO Staat van de Woningmarkt.

De vergadering is geweest

26 mei 2015
15:30 uur
Van: Verstraten, J.
Verzonden: dinsdag 26 mei 2015 16:42
Aan: GC-Commissie-WR
Onderwerp: [Resultaat emailprocedure] Voortzetting AO Staat van de Woningmarkt verzet naar 4 juni 2015 10.00 tot 12.00
 
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst,
 
Op voorstel van het lid Van der Linde (VVD) is besloten om de minister voor Wonen en Rijksdienst te verzoeken de antwoorden op de feitelijke vragen over de toekomstige ontwikkeling van de financiële positie van woningcorporaties (tijdens uw emailprocedure d.d. 29 april 2015 is besloten deze te betrekken bij de voorzetting van het AO Staat van de Woningmarkt) nog deze week aan de Kamer te zenden. De voortzetting van het AO Staat van de Woningmarkt zal plaatsvinden op 4 juni 2015 van 10.00 tot 12.00. Het AO Diverse onderwerpen op het terrein van  Wonen zal naar een later moment worden verzet.
 
De volgende leden hebben dit voorstel gesteund.
 
  • Van der Linde (VVD)
  • Monasch (PvdA)
  • Madlener (PVV)
  • Verhoeven (D66)
  • Van Vliet
  
 *Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,

Jasper Verstraten
Adjunct-griffier commissies Binnenlandse Zaken, Wonen en Rijksdienst, Infrastructuur en Milieu

 -----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Linde van der R.
Verzonden: dinsdag 26 mei 2015 14:56
Aan: GC-Commissie-WR; Commissie Wonen en Rijksdienst
Onderwerp: AO a.s. donderdag
 
Allen,
 
A.s. donderdag staat een derde termijn gepland van het AO Staat van de woningmarkt. Ik constateer echter dat de antwoorden op de feitelijke vragen nog niet binnen zijn.
 
Ik heb het debat niet aangevraagd, maar mag ik voorstellen het AO uit te stellen, bijvoorbeeld een week, en de minister te vragen de antwoorden nog deze week te sturen?
 
Beste groet,
Roald van der Linde (VVD)
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Van der Linde om de antwoorden op de feitelijke vragen over de toekomstige ontwikkeling van de financiële positie van woningcorporaties deze week te ontvangen en verplaatsing van de Voortzetting AO Staat van de Woningmarkt.

    Te behandelen:

    Loading data