E-mailprocedure : E-mailprocedure - Voorstel uitnodigen minister van Wonen en Rijksdienst voor het Verantwoordingsdebat op dinsdag 26 mei 2015

De vergadering is geweest

21 mei 2015
10:00 uur
Van: Commissie Rijksuitgaven
Verzonden: donderdag 21 mei 2015 11:30
Aan: GC-Commissie-RU
Onderwerp: Uitkomst e--mailprocedure: geen meerderheid voor uitnodigen minister voor Wonen en Rijksdienst voor het Verantwoordingsdebat op dinsdag 26 mei 2015
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties gereageerd op het voorstel de minister voor Wonen en Rijksdienst uit te nodigen voor het Verantwoordingsdebat op 26 mei 2015: VVD en PvdA.
De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Op grond van de ontvangen reacties kan worden geconcludeerd dat er géén meerderheid is de minister voor Wonen en Rijksdienst uit te nodigen voor het Verantwoordingsdebat..

E.A.J.  Groen
Griffier commissie voor de Rijksuitgaven

------
Verzonden:
woensdag 20 mei 2015 14:10
Aan: GC-Commissie-RU
Onderwerp: E-mailprocedure: uitnodigen minister van Wonen en Rijksdienst voor het Verantwoordingsdebat op dinsdag 26 mei 2015
 
Aan de leden van de commissie voor de Rijksuitgaven
 
 
Geachte leden,
 
Naar aanleiding van de plenaire aanbieding hedenmiddag van de Verantwoordingsstukken van het Rijk over 2014 door de minister van Financiën en de daarop volgende aanbieding van de rapporten van de Algemene Rekenkamer door de president van de Algemene Rekenkamer, geef ik  u, namens de voorzitter van de commissie voor de Rijksuitgaven en na overleg met de Voorzitter, in overweging naast de minister-president en de minister van Financiën ook de minister van Wonen en Rijksdienst uit te nodigen voor het plenaire Verantwoordingsdebat op dinsdag 26 mei 2015.
 
In deze e-mail leg ik het volgende aan u voor:
 
Kunt u ermee instemmen dat ook de minister van Wonen en Rijksdienst wordt uitgenodigd voor het plenaire Verantwoordingsdebat op dinsdag 26 mei 2015?
 
Ik verzoek u vriendelijk mij voor uiterlijk donderdag 21 mei 2015 om 10.00 uur te laten weten of u met dit voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht).
Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.

Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

E.A.J. Groen
Griffier commissie voor de Rijksuitgaven