E-mailprocedure : Verzoek om nadere informatie vóór het AO 20 mei a.s. inzake Voortgang uitbetalingsproblematiek PGB's door de SVB

De vergadering is geweest

19 mei 2015
12:00 uur
Van: Commissie VWS
Verzonden: dinsdag 19 mei 2015 10:36
Aan: GC-Commissie-VWS
Onderwerp: E-mailprocedure: Verzoek van het lid Leijten om nadere informatie uitbetalingen pgb
 
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Geachte leden,
 
Het lid Leijten verzoekt om nadere informatie nog vóór het algemeen overleg d.d. 20 mei 2015 inzake de  Voortgang uitbetalingsproblematiek PGB's door de SVB. Zie verzoek hieronder.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag vóór 12.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Ton Teunissen
 
Plaatsvervangend Griffier
Griffier van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Leijten R.M.
Verzonden: dinsdag 19 mei 2015 8:43
Aan: Commissie VWS
Onderwerp: Nadere informatie uitbetalingen pgb
 
Beste griffier,
 
Via deze weg zou ik om nadere informatie willen verzoeken voor het AO over de uitbetalingen van het pgb.  Mijn verzoek is om dit uiterlijk drie uur voor aanvang van het AO te ontvangen.
 
- kan de Kamer de steekproef van uitbetaalde declaraties van dd 15 mei, genoemd in de brief van gisteren ontvangen? Over hoeveel poststukken/declaraties gaat de steekproef en zijn deze poststukken/declaraties geselecteerd of niet? Zo ja, op welke grond heeft de selectie plaats gevonden?
- wat wordt precies bedoeld met "correcte declaraties". Hoe wordt dit vastgesteld? Wordt dit vastgesteld binnen de maximale 10 werkdagen? Wat is de verhouding tussen niet correcte declaraties en correcte in percentage, of een schatting van dat percentage.
- wat zijn de redenen om een declaratie niet correct te verklaren?
- kunnen we tevens de aanvullende begroting die leidt tot de meerkosten van 18,6 miljoen ontvangen? Hoe is dit bedrag uitgesplitst?
- welk bedrag reserveert de regering voor schadeloosstelling van zorgverleners en budgethouders ivm te late betalingen.
- op 2 april constateerde de auditdienst van de SVB "de SVB heeft geen inzicht in de doorlooptijd van declaraties van ontvangst tot en met betaling". (Rapport heeft Kamer op 28 mei ontvangen) Heeft de SVB inmiddels wél inzicht in de doorlooptijden en zo nee wanneer kan dat gereed zijn? Wordt tot die tijd gewerkt met steekproeven?
- hoe wordt de terugloop in betaalde maandloners over de verschillende maanden te verklaren? Waarom zijn er minder maandloners tov januari in de volgende maanden?
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Renske Leijten
SP Tweede Kamerlid
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om nadere informatie vóór AO 20 mei 2015 inzake Voortgang uitbetalingsproblematiek PGB's door de SVB

    Te behandelen:

    Loading data