E-mailprocedure : Geprek met de TAXE-commissie op vrijdagochtend 29 mei 2015 van 09.00 - 09.45 uur; deelname aan dagprogramma

De vergadering is geweest

6 mei 2015
12:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financien
Verzonden: vrijdag 1 mei 2015 17:28
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: GC-Commissie-EU
Onderwerp: Emailprocedure - Geprek met de TAXE-commissie op vrijdagochtend 29 mei 2015 van 09.00 - 09.45 uur; deelname aan dagprogramma
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
I.a.a. de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Gistermiddag is bijgaande brief van de heer Lamassoure, voorzitter van de EP-onderzoekscommissie TAXE, aan u toegestuurd.
 
In de brief wordt verzocht om op vrijdagochtend 29 mei 2015 van 09:00 -09:45 uur een gesprek te organiseren met een delegatie van de TAXE-commissie. De brief bevat tevens een uitnodiging om met een delegatie van de commissie Financiën aanwezig te zijn bij het verdere programma van het TAXE-werkbezoek van die dag, inclusief een lunch georganiseerd door de Tweede Kamer.
 
Gelet op de uitkomst van de discussie tijdens de procedurevergadering van gisteren over de uitnodiging voor de interparlementaire commissievergadering in het EP stel ik aan u voor om deelname aan het dagprogramma op vrijdag 29 mei over te laten aan de individuele leden (zie ook hieronder).
 
In deze e-mailprocedure worden u twee beslissingen voorgelegd: 
 
  1. Stemt u ermee in om op vrijdagochtend 29 mei 2015 van 09:00 – 09:45 uur een openbaar gesprek te voeren met de delegatie van de TAXE-commissie? Zo ja, dan verzoek ik u ook om aan te geven of u bij het gesprek aanwezig zult zijn.
  2. Stemt u ermee in om het aan de individuele leden over te laten om al dan niet deel te nemen aan het dagprogramma op vrijdag 29 mei? Zo ja, dan verzoek ik u ook om aan te geven of u zult deelnemen aan (onderdelen van) het dagprogramma.
Ik verzoek u mij uiterlijk op woensdag 6 mei 2015 om 12.00 uur te laten weten of u met deze voorstellen kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek Europees Parlement, namens commissie TAXE, om gesprek met vaste commissie voor Financiën d.d. 29 mei 2015