E-mailprocedure : Verzoek ontvangst bijzondere procedure Stichting Help Kobane

De vergadering is geweest

24 april 2015
16:00 uur
Aan de leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
 
Geachte leden
Hierbij leg ik u het voorstel voor van het lid Van Bommel om op donderdag 30 april a.s. van 10.00 tot 11.00 uur in bijzondere procedure een delegatie te ontvangen van Stichting Help Kobane. Graag uw reactie nog heden voor 16.00 uur.

Theo van Toor, griffier

Begin doorgestuurd bericht:
Van: Bommel van H. <>
Datum: 24 april 2015 09:08:02 CEST
Aan: Toor van T. < >, Eijsink A.M.C. < >
Onderwerp: Stichting Help Kobane
Dag Angelien en Theo
 
Onderstaand verzoek is op 20 april verzonden en heeft enige haast. Ik heb t gemist op de agenda Proc verg van gister. Klopt dat?
 
Graag stel ik ontvangst in bijzondere procedure voor op 30 april om 10.00 uur en wil daarbij graag als gastheer optreden.

Met vriendelijke groet,
 
Harry van Bommel
Tweede Kamerlid SP
 
Bezoek ook mijn weblog www.harryvanbommel.nl
 
Volg mij op twitter via @harryvandesp

Begin doorgestuurd bericht:
 
 
 
 
 
---------- Doorgestuurd bericht ----------
Van: Stichting Help Kobanê <i>
Datum: 20 april 2015 22:49
Onderwerp: Kennismaking met ? Stichting Help Kobane
Aan:  @tweedekamer.nl
Cc: nl


Geachte heer/mevrouw van commissie buitenlandse zaken,
 
Zoals u wellicht via de media heeft vernomen, speelt zich een tragedie af in de Koerdische regio Kobanê. Na het uitbreken van de burgeroorlog en het ontstaan van ISIS zijn de Koerden op meerdere fronten aangevallen. Mede door de internationale militaire steun, hebben de Koerden zich kunnen verweren tegen ISIS en zijn grote delen van de Koerdische regio bevrijd.
 
De stad Kobanê is vrijwel volledig verwoest. De bewoners verblijven onder erbarmelijke omstandigheden in buurland Turkije. Een deel van de bevolking keert terug om de wederopbouw ter hand te nemen.
Intussen maakt het gemeentebestuur i.s.m. verschillende deskundigen korte en lange termijn plannen. Men wil zo spoedig mogelijk beginnen met de herbouw van de stad en daarbij gebruik maken van ecologische principes en technieken.
 
Hiertoe is door het gemeentebestuur van Kobanê een comité voor de wederopbouw samengesteld: ‘Kobanê Reconstruction Board’. In Nederland is Stichting Help Kobanê de officiële vertegenwoordiger van dit comité voor wederopbouw. In de periode van 28 – 30 april zal een delegatie van de Kobanê Reconstruction Board Nederland bezoeken. Onze stichting is gevraagd hen in contact te brengen met organisaties en instanties die kunnen helpen en adviseren bij de wederopbouw. Met een aantal organisaties (Pax, HIVOS, VNG, ZOA, Artsen Zonder Grenzen) zijn al afspraken gemaakt.
 
Namens de Stichting Help Kobanê willen we graag met de commissie van buitenlandse zaken in gesprek om te kijken, wat wij gezamenlijk kunnen betekenen voor de wederopbouw van Kobanê.
 
In afwachting van uw antwoord,
 
C.T.v.Dorp
 
Met vriendelijke groet,
Bestuurslid
??
Stichting Help Kobane
 

 
 
--
 
Met vriendelijke groet,
Bestuurslid Stichting Help Kobane
 
 
 
 

Agendapunten

  1. 1

    verzoek bijzondere procedure Stichting Help Kobane

    Te behandelen:

    Loading data