E-mailprocedure : Planning behandeling Omgevingswet

De vergadering is geweest

2 april 2015
12:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Besluit:
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
Het resultaat van de onderstaande E-mailprocedure is dat de meerderheid van de commissie heeft ingestemd met:
 
 
  1. Het plannen van een Rondetafelgesprek van één dag over de Omgevingswet op 21 mei 2015. Er hebben zich tenminste vijf leden gemeld.
  2. De concept-genodigdenlijst - op basis van de door u gesuggereerde uit te nodigen sprekers - zal in de vorm van een concept-planning voor dit Rondetafelgesprek tijdens de procedurevergadering van 8 april 2015 aan u worden voorgelegd.
  3. De in onderstaande E-mailprocedure weergegeven planning omtrent de behandeling van het wetsvoorstel. Deze activiteiten zullen zo spoedig mogelijk zichtbaar worden in de commissieagenda in Parlis en/of op de Tweede Kamer website.
 
Met vriendelijke groet,
Rens Jansma

Voorstel:
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
In verband met de planning omtrent de behandeling van het wetsvoorstel ‘Regels over het beschermen en benutten van de fysieke leefomgeving (Omgevingswet)’ (Kamerstuk 33962) doe ik u hierbij, namens uw voorzitter, de concept-planning toekomen, conform het besluit van de commissie tijdens de extra, besloten, procedurevergadering van 31 maart 2015.
 
Onderstaande planning is een realistische inschatting op basis van de reeds geplande commissieactiviteiten (2014D14321), gelet op het feit dat voorbereiding van een Rondetafelgesprek minimaal twee weken kost en in acht nemende dat de minister voldoende gelegenheid moet hebben om op uw vragen en opmerkingen te reageren. Daarnaast wijs ik u er op dat het meireces van 1 mei tot en met 18 mei en Tweede Pinksterdag op 25 mei 2015 voor extra druk op de agenda zorgen.
 
 
  • Donderdag 9 april 2015 van 15.00 tot 17.00:              Technische Briefing Onderzoek Omgevingswet door de onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Donderdag 16 april 2015 te 12.00 uur:                         Inbreng Nader Verslag ten aanzien van het wetsvoorstel. In de brief aan de minister met het verzoek om een reactie zal verzocht worden deze uiterlijk 18 mei 2015 te 12.00 uur aan de Kamer te doen toekomen.
  • Maandag 18 mei 2015:                                                       Deadline reactie van de minister van Infrastructuur en Milieu op het Nader Verslag.
  • Donderdag 21 mei 2015:                                                   Rondetafelgesprek van één dag. Daarbij zij aangetekend dat op dit de enige dag tot aan de behandeling tijdens het WGO van 1 juni 2015 is dat er ruimte is in de agenda, mits het verantwoordingsdebat met de
minister president komt te vervallen.
 
  • Maandag 1 juni 2015:                                                          Wetgevingsoverleg Omgevingswet, waarbij in ieder geval de minister van Infrastructuur en Milieu en de staatssecretaris van Economische Zaken uitgenodigd zullen worden.
 
 
 
  1. U wordt verzocht in een reply-all op deze mail aan te geven welke leden op de voorgestelde datum behoefte hebben aan een  Rondetafelgesprek van één dag.  Deze activiteit zal georganiseerd worden als zich er minimaal 5 leden voor aanmelden. Aanmelding is niet vrijblijvend: als u onverhoopt verhinderd bent, dient u voor vervanging te zorgen.
  2. Suggesties voor het voor het Rondetafelgesprek uit te nodigen sprekers dienen uiterlijk op 2 april te 12.00 uur te worden aangeleverd. De genodigdenlijst (inclusief hun schriftelijke inbrengen) van de Rondetafelgesprekken d.d. 10 en 11 november 2014 vindt u in Parlis onder activiteit 2014A02964 en 2014A03089, zo u daar uit zou willen putten.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk 2 (april) te 12.00 uur te laten weten middels een reply-all op dit emailbericht:
 
  1. Of u op de genoemde datum kunt deelnemen aan een Rondetafelgesprek
  2. Welke suggesties u heeft voor uit te nodigen sprekers voor het Rondetafelgesprek
  3. Of u kunt instemmen met de voorziene activiteiten conform deze planning
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over het resultaat van deze e-mailprocedure*. Mocht u opmerkingen hebben over het onderwerp van deze activiteiten, dan kunt u deze ook in de reactie op deze mail vermelden.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Rens Jansma

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Planning behandeling Omgevingswet

    Te behandelen:

    Loading data