E-mailprocedure : Voorstel Merkies (SP), Klaver (GroenLinks) en Omtzigt (CDA) om een hoorzitting te houden over bestuurdersbeloningen financiële instellingen (vervallen; zie de toelichting in de noot)

De vergadering is geannuleerd

1 april 2015
11:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financien
Verzonden: dinsdag 31 maart 2015 20:07
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: E-mailprocedure vervalt - Voorstel Merkies (SP), Klaver (GroenLinks) en Omtzigt (CDA) om een hoorzitting te houden over bestuurdersbeloningen financiële instellingen
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Deze e-mailprocedure vervalt. Zie voor een toelichting de besluitenlijst van de extra procedurevergadering van de commissie Financiën van 31 maart 2015.
 
Parlislink naar besluitenlijst: http://parlisweb/parlis/document.aspx?id=12933d03-1183-48cc-8254-ff6c921a4a37.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
----------------------------------------------------------------------------
Van: Commissie Financien
Verzonden: maandag 30 maart 2015 13:14
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: E-mailprocedure - Voorstel Merkies (SP), Klaver (GroenLinks) en Omtzigt (CDA) om een hoorzitting te houden over bestuurdersbeloningen financiële instellingen
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
De leden Merkies (SP), Klaver (GroenLinks) en Omtzigt (CDA) stellen voor om een hoorzitting te houden over bestuurdersbeloningen financiële instellingen (zie verder onderstaand e-mailbericht en het uitgewerkte voorstel in de bijlage bij dit e-mailbericht).
 
Ik verzoek u mij uiterlijk woensdag 1 april 2015 om 11.00 uur te laten weten of u met het voorstel om een hoorzitting te houden kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Indien het voorstel wordt aangenomen zal vervolgens per e-mail bij de fracties worden geïnventariseerd welke personen/organisaties zij voor de hoorzitting wensen uit te nodigen. De uitkomst van de inventarisatie wordt dan - zoals te doen gebruikelijk - geagendeerd voor de eerstvolgende procedurevergadering.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.

Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
-------------------------------------------------------------------------------
 
Van: Merkies A.
Verzonden: zaterdag 28 maart 2015 16:32
Aan: Berck R.F.
CC: Omtzigt P.H.; Klaver J.
Onderwerp: voorstel hoorzitting bestuurdersbeloningen financiële instellingen
 
Beste René,

Hierbij stuur ik je mede namens Jesse Klaver en Pieter Omtzigt een voorstel voor het houden van een hoorzitting bestuurdersbeloningen financiële instellingen. Ik stel voor dat er via een schriftelijk overleg voorstellen worden gedaan over wie worden uitgenodigd, zodat we bij de volgende procedurevergadering kunnen bespreken hoe de hoorzitting wordt vormgegeven.

Met vriendelijke groet,

Tweede Kamerlid SP
Arnold Merkies
Woordvoerder Financien

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel hoorzitting bestuurdersbeloningen financiële instellingen

    Te behandelen:

    Loading data