E-mailprocedure : Inventarisatie voorkeur opties data Verantwoordingsdebat

De vergadering is geweest

25 maart 2015
14:00 uur
Van: Commissie Rijksuitgaven
Verzonden: dinsdag 24 maart 2015 16:39
Aan: GC-Commissie-RU
Onderwerp: E-mailprocedure: Inventarisatie voorkeursoptie datum Verantwoordingsdebat in mei 2015
 
Geachte leden van de commissie voor de Rijksuitgaven,
 
De minister-president heeft bij brief van 13 maart 2015 aan de Kamer laten weten dat hij voornemens is deel te nemen aan de Oostelijk Partnerschapstop in Riga, Estland op 21 en 22 mei 2015. De minister-president verzoekt met zijn afwezigheid rekening te houden.
In de procedurevergadering op 12 maart 2015 heeft de commissie voor de Rijksuitgaven een brief aan het Presidium vastgesteld met het advies dit jaar het Verantwoordingsdebat te houden op donderdag 21 mei 2015 (dat is de dag direct na Verantwoordingsdag, de derde woensdag in mei). Het Presidium zal het briefadvies van Rijksuitgaven in een komende vergadering behandelen. Gezien de brief van de minister-president van 13 maart 2015 wordt aan u gevraagd zich uit te spreken over de volgende opties, opdat het Presidium door de commissie nader kan worden geadviseerd.
 
Opties
 
  1. Het Verantwoordingsdebat op donderdag 21 mei 2015 te houden zonder de minister-president, met de minister van Financiën (en eventueel de viceminister-president);
  2. Het Verantwoordingsdebat een week later (de week na Pinkteren) te houden, bij voorkeur op woensdag 27 mei 2015 (donderdag 28 mei  is minder geschikt vanwege het afscheid die dag van de president van de Algemene Rekenkamer).
 
Het advies voor de inbrengdatum voor feitelijke vragen over de jaarverslagen kan bij beide opties ongewijzigd blijven: inbreng op donderdag 28 mei 2015. De antwoordtermijn voor de ministers kan dan ook ongewijzigd blijven (5 juni). Zodoende blijven in juni de weken 24 t/m 26 voor de behandeling van de jaarverslagen. In week 27 kan dan gestemd worden over de slotwetten en over de dechargeverlening.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk woensdag 25 maart 2015, te 14.00 uur, te laten weten welke optie uw voorkeur heeft (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de optie die aan het Presidium zal worden geadviseerd.
 
Met vriendelijke groet,
Eduard Groen
Griffier commissie voor de Rijksuitgaven
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Opties data Verantwoordingsdebat

    Te behandelen:

    Loading data