Technische briefing : Algemene Rekenkamer over 'Bezuinigingen op uitvoeringsorganisaties'

De vergadering is geweest

24 januari 2013
12:00 - 13:00 uur
Locatie: Suze Groenewegzaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

Bijlagen

Deelnemers

  • Voorzitter
    M.G.J. Harbers (VVD)
  • A. Schut-Welkzijn (VVD)
  • R.E. van der Linde (VVD)
  • P.M.M. Heijnen (PvdA)
  • P. Ulenbelt (SP)
  • Y.J. van Hijum (CDA)
  • N.P.M. Klein (50PLUS)
  • W. Koolmees (D66)
  • E.A.J. Groen ()

Agendapunten

  1. 1

    Briefing door de Algemene Rekenkamer over het onderzoek 'Bezuinigingen op uitvoeringsorganisaties'

    cf besluit adhoc-procedure 18 januari 2013

    De Algemene Rekenkamer publiceert op donderdag 24 januari 2013 het rapport 'Bezuinigingen op uitvoeringsorganisaties' en biedt de Tweede Kamer desgewenst graag een besloten briefing aan.
    In dit onderzoek is gekeken naar diverse efficiency-kortingen en bezuinigingen die achtereenvolgende kabinetten hebben opgelegd aan uitvoeringsorganisaties.
    Hoe verwerken organisaties met een publieke taak als de Belastingdienst, Rijkswaterstaat, UWV, de Nederlandse Publieke Omroep, diverse inspecties en de Sociale Verzekeringsbank kortingen op hun budget? Ook additionele taakstellingen op de uitgaven voor personeel en materieel zijn in dit onderzoek betrokken, net als de generieke kortingen op departementen als uitvloeisel uit het zogenoemde Lenteakkoord en maatregelen van het kabinet-Rutte/Asscher. Welke informatie ontvangt de Tweede Kamer over effecten van deze bezuinigingen op de doelmatigheid, de doeltreffendheid en de kwaliteit van de publieke dienstverlening? Het rapport bevat gegevens over 22 uitvoeringsorganisaties die met zulke bezuinigingen te maken hebben. Bij de briefing zal de Algemene Rekenkamer de algemene conclusies aan de hand van voorbeelden bij individuele uitvoeringsorganisaties toelichten. 

    Indien u voornemens bent deze briefing bij te wonen kunt u zich liefst uiterlijk 22 januari a.s., 12.00 uur, aanmelden via het tabblad Deelnemers van de
    activiteit in Parlis of mailen naar cie.ru@tweedekamer.nl

    Deze briefing kan alleen doorgang vinden als zich minimaal 4 Kamerleden aanmelden. Indien niet voldoende aanmeldingen worden ontvangen zal de briefing geen doorgang vinden.