Technische briefing : Ministerie van Financiën - Behandelvoorbehoud herziening financieel reglement EU

De vergadering is geweest

9 september 2010
11:00 - 12:00 uur
Locatie: Wttewaall van Stoetwegenzaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

De commissie Rijksuitgaven heeft op 24 juni in haar procedurevergadering besloten om, via de commissie voor Europese Zaken, de Kamer te adviseren een behandelvoorbehoud te leggen op het nieuwe EU-voorstel 'herziening financieel reglement EU'.
Het plaatsen van het behandelvoorbehoud heeft tot gevolg dat de regering is verzocht om, totdat een algemeen overleg heeft plaatsgevonden, in de betreffende EU-overlegflora geen onomkeerbare stappen te zetten in het onderhandelingsproces over het voorstel.
Deze technische briefing vindt op verzoek van uw commissie plaats ter voorbereiding op het algemeen overleg op woensdag 15 september 2010.

 

Bijlage

Deelnemers

 • W. Koolmees (D66)
 • J.J.G. van Bemmel (PVV)
 • F. Bashir (SP)
 • B.A.M. Braakhuis (GroenLinks)
 • A. Mulder (VVD)

Agendapunten

 1. 1

  Besloten briefing over het Behandelvoorbehoud herziening financieel regelment EU

  Op donderdag 9 september 2010 geven ambtenaren van het Ministerie van Financiën een besloten briefing over het Behandelvoorbehoud herziening financieel reglement EU. Deze briefing vindt plaats op verzoek van uw commissie ter voorbereiding op het algemeen overleg met de minster van Financiën over het behandelvoorbehoud op 15 september 2010.

  Leden die zich willen aanmelden voor de bovenstaande briefing, worden verzocht dit uiterlijk 8 september, 12.00 uur kenbaar te maken via e-mail: (cie.ru@tweedekamer.nl)     

 2. 2

  Fiche: Verordening van het Financieel Reglement van toepassing op de Europese begroting (herziening)

  Te behandelen:

  Loading data