Petitie : IPO biedt petitie aan inzake Provinciale OV-projecten

De vergadering is geweest

24 november 2009
13:30 - 13:45 uur
Locatie: Petitie Statenpassage
Commissie: Verkeer en Waterstaat

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    IPO biedt petitie aan inzake Provinciale OV-projecten

    Gedeputeerde Asje van Dijk van de Provincie Zuid-Holland zal namens IPO een brochure aanbieden met succesvolle voorbeelden van provinciale Openbaar vervoerprojecten.

    ,,Het IPO heeft een brochure uitgebracht met succesvolle voorbeelden van provinciale Openbaar vervoerprojecten. Successen die zijn toe te schrijven aan de decentralisatie die met de komst van de Wet Personenvervoer 2000 in gang is gezet.
    Het is ons een genoegen de leden van de vaste commissie Verkeer en Waterstaat van de Tweede Kamer deze brochure aan te bieden.

    Er is in de voorbije jaren een enorme dynamiek bij provincies op gang gekomen met de meest creatieve en klantvriendelijke interpretatie van de Wet Personenvervoer tot gevolg. Geheel in de geest van decentralisering legt elke provincie daarbij eigen accenten. Met deze beknopte brochure wil het IPO u graag informeren over wat er gebeurd is sinds de decentralisatie. Vanwege het ruime aanbod aan goede voorbeelden focust deze brochure op twaalf specifieke, maar niet exclusieve provinciale succesverhalen en geeft ook aan waar nog ruimte voor verbetering bestaat. Alleen al de rijke variatie in thema’s in deze brochure zijn een goede indicator voor grote dynamiek. Van participatie via hoogwaardig openbaar vervoer (HOV), marketing, service, kwaliteit tot
    organisatie: de wil tot samenwerking en de innovatie- en daadkracht van provincies kent weinig grenzen.

    Het IPO is ervan overtuigd dat deze brochure bijdraagt tot een realistischer en genuanceerder beeld van wat er in de provincies in en met het openbaar vervoer gebeurt.''