Agendapunten

  1. 1

    Besloten technische briefing door de Algemene Rekenkamer - Terugblikrapport Verantwoording en toezicht bij rechtspersonen met een wettelijke taak (RWT's), deel 5

    Op woensdag 28 oktober 2009 publiceert de Algemene Rekenkamer het rapport Verantwoording en toezicht bij rechtspersonen met een wettelijke taak, deel 5, Terugblik 2009.
    Dit zogenoemde terugblikonderzoek grijpt terug op uitvoerig onderzoek dat in 2006 is gepubliceerd (kamerstukken 30850) over de positie van instellingen die met publiek geld een wettelijke taak uitvoeren. In het rapport van 28 oktober a.s. wordt nagegaan wat er op het terrein van de RWT's sinds 2006 is gebeurd, hoe is omgegaan met de aanbevelingen van de Algemene Rekenkamer van 2006, welke ontwikkelingen zichtbaar zijn rond de ministeriële verantwoordelijkheid en hoe het staat met de informatiepositie van de Tweede Kamer. Specifiek wordt ingegaan op de stand van zaken met RWT's bij de ministeries van BuiZa, Justitie, BZK, OCW,  Financiën, Defensie, VROM, V&W, EZ, LNV, SZW en VWS.

    Het onderzoek RWT5 in 2006 was het laatste in een reeks van onderzoeken waarmee de Algemene Rekenkamer in 1998 is gestart. Aanleiding voor deze onderzoeksreeks was vooral de constatering van de Algemene Rekenkamer dat de Staten-Generaal onvoldoende inzicht werd geboden in de stand van zaken op het gebied van rechtmatigheid en financieel beheer bij de RWT's.