Technische briefing : Algemene Rekenkamer - Buitenlandvergoedingen rijksambtenaren 2002-2008 (deel B)

De vergadering is geweest

10 september 2009
11:00 - 12:00 uur
Locatie: Aletta Jacobszaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

Aanmelden bij voorkeur voor woensdag 9 september as., 16.00 uur, met de knop “Inschrijving”op het tabblad ”Deelnemers” van deze activiteit in Parlis of via e-mail (cie.ru@tweedekamer.nl) zodat zij een embargo-exemplaar van het rapport kunnen ontvangen.

Bijlagen

Deelnemers

  • M.L. (Mei Li) Vos (PvdA)
  • J.J. Mastwijk (CDA)
  • P.M.M. Heijnen (PvdA)
  • E. Irrgang (SP)

Agendapunten

  1. 1

    Nog te ontvangen Rekenkamerrapport "Buitenlandvergoedingen rijksambtenaren 2002-2008, Deel B:detacheringen met bezoldiging"

  2. 2

    Buitenlandvergoedingen rijksambtenaren 2002-2008. Deel A: detacheringen zonder bezoldiging

    Te behandelen:

    Loading data
  3. 3

    Inhoud onderzoek deel B:

    In het onderzoek Buitenlandvergoedingen rijksambtenaren 2002-2008. Deel B: Detacheringen met bezoldiging is het vervolg op deel A (detacheringen zonder bezoldiging) dat de Algemene Rekenkamer op 9 april 2009 heeft gepubliceerd.
    In het op 10 september 2009 te publiceren deel B van dit onderzoek heeft de Algemene Rekenkamer gekeken naar ambtenaren die nog steeds door de Nederlandse rijksoverheid worden betaald, maar tijdelijk werkzaam zijn bij een internationale organisatie in het buitenland. Het kabinetsbeleid is gericht op het krachtig stimuleren van detacheringen bij internationale organisaties. In het onderzoek wordt beschreven of de uitvoering van dit beleid doeltreffend en rechtmatig is. Ook komen verschillen tussen de diverse ministeries aan de orde over verstrekte vergoedingen (bovenop het salaris).