Technische briefing : Algemene Rekenkamer - Milieueffecten wegverkeer

De vergadering is geweest

31 maart 2009
18:00 - 19:00 uur

Bijlage

Deelnemers

  • C.W.J.M. Roefs (PvdA)
  • M.L. (Mei Li) Vos (PvdA)
  • P.F.C. (Paulus) Jansen (SP)

Agendapunten

  1. 1

    Milieueffecten wegverkeer

    De Algemene Rekenkamer publiceert op 26 maart a.s. het onderzoeksrapport Milieueffecten wegverkeer en biedt de Tweede Kamer een briefing over dit onderzoek aan.

    Het autoverkeer is in Nederland is van 1999 tot 2006 met 14% gegroeid. Deze groei van het wegverkeer zorgt voor meer luchtvervuiling (fijnstof en stikstofdioxiden), CO2-uitstoot en verkeerslawaai. Voor het tegengaan van deze negatieve milieu-effecten zijn zowel nationaal als op Europees niveau doelstelllingen voor het wegverkeer vastgelegd.

    De Algemene Rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van deze doelstellingen om de negatieve milieueffecten van wegverkeer tegen te gaan. De focus ligt in dit onderzoek op de haalbaarheid van de doelstellingen voor een schoon, zuinig en stil wegverkeer. Deze drie deelonderwerpen raken namelijk direct de gezondheid van de burger.
    -------------------------
    Leden die zich willen aanmelden voor de bovenstaande briefing en/of een exemplaar van het rapport willen aanvragen, kunnen dit liefst uiterlijk maandag 30 maart 2009 kenbaar maken via e-mail (cie.ru@tweedekamer.nl).

     

     

    Te behandelen:

    Loading data