Technische briefing : Algemene Rekenkamer over Verantwoording Tsunami-hulp

De vergadering is geweest

16 december 2008
9:30 - 10:30 uur

Bijlage

Deelnemers

  • Voorzitter
    Ch.B. Aptroot (VVD)
  • K.G. Ferrier (CDA)
  • C.D.M. Gill'ard (PvdA)
  • E. Irrgang (SP)

Agendapunten

  1. 1

    ARK-rapport Verantwoording Tsunami-hulp

    Besloten briefing door de Algemene Rekenkamer van een op 16 december 2008 aan de Tweede Kamer aan te bieden brief over de transparantie van en verantwoording over hulpverlening bij rampen.

    In de brief wordt ingegaan op de verantwoording over de Nederlandse hulpverlening n.a.v. de tsunami-ramp in december 2004.

    Verder wordt als bijlage een internationaal rapport meegestuurd dat een taskforce van 17 samenwerkende rekenkamers o.l.v. de Algemene Rekenkamer, uitbrengt: Lessons on accountability, transparancy and audit of Tsunami-related aid. Dit rapport gaat in op de internationale situatie. Onderzocht is of de hulpstromen naar aanleiding van de tsunami-ramp gevolgd kunnen worden van bron naar bestemming.

    In de brief aan de Tweede Kamer wordt tevens ingegaan op de uitkomst van overleg met de minister voor Ontwikkelingssamenwerking naar aanleiding van het internationaal en nationaal onderzoek.

    -------------------------------------------
    Leden die zich willen aanmelden voor de bovenstaande briefing en/of een embargo-exemplaar van de brief en het rapport willen aanvragen, kunnen dit liefst uiterlijk maandag 15 december 12.00 uur, kenbaar maken via e-mail (cie.ru@tweedekamer.nl).