Bezoek de Tweede Kamer digitaal

Wilt u het hart van de democratie bezoeken vanuit huis? Op de website ontdek.tweedekamer.nl vindt u informatie over de zalen, architectuur, kunst en natuurlijk de politieke besluitvorming in de Tweede Kamer. Het is mogelijk om zowel de tijdelijke huisvesting aan de Bezuidenhoutseweg, B67, als de historische locatie aan het Binnenhof te bekijken.

Neem een digitaal kijkje in de Tweede Kamer. Twee maquettes: tijdelijke huisvesting en historische locatie aan het Binnenhof.

Ontdekken

Aan de hand van twee maquettes kunnen bezoekers op ontdek.tweedekamer.nl twaalf ruimtes bezichtigen. De beelden zijn aangevuld met 360-gradenfoto’s, teksten en video’s. Daarnaast zijn er veertig details uitgelicht. Zo kunt u de draken op de trap in de Handelingenkamer van dichtbij bekijken en bijvoorbeeld digitaal plaatsnemen in de blauwe zetels van de plenaire zaal. Bij de gebouwen aan het Binnenhof, die de komende jaren worden gerenoveerd, wordt dieper ingegaan op de geschiedenis, kunst en architectuur. Bij B67, de huidige locatie van de Tweede Kamer, ligt de focus op uitleg van het parlementaire proces.

Motie Moorlag

Door de coronamaatregelen is het gebouw van de Tweede Kamer minder toegankelijk voor het publiek en scholieren. Deze website biedt een digitaal alternatief: op ontdek.tweedekamer.nl krijgen bezoekers de gelegenheid om kennis te nemen van en inzicht te verwerven in de werking van de democratie. Hiermee wordt invulling gegeven aan de motie die het PvdA-Kamerlid William Moorlag indiende tijdens het debat op 8 juni 2020 over de begroting van de Kamer, de Raming. De motie werd aangenomen met 148 stemmen.

Bekijk hier de video

Panorama algemene politieke beschouwingen

Laden
00:00
00:00