E-mailprocedure : Inbreng verslag wetsvoorstel 33844 (Wijziging van de Penitentiaire beginselenwet en enkele andere wetten in verband met het vervoer, het medisch klachtrecht en enkele andere onderwerpen)

De vergadering is geweest

20 januari 2016
16:00 uur
Commissie: Veiligheid en Justitie
Van: Commissie V&J
Verzonden: woensdag 20 januari 2016 13:45
Aan: GC-Commissie-V&J
Onderwerp: V&J: SPOED e-mailprocedure inbreng verslag wetsvoorstel 33844 (Wijziging van de Penitentiaire beginselenwet en enkele andere wetten in verband met het vervoer, het medisch klachtrecht en enkele andere onderwerpen)
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie,
Hieronder treft u het verzoek van het lid Swinkels om:
(1) de inbrengdatum voor het nader verslag bij het wetsvoorstel 33 844, gesteld op 21 januari a.s. om 14.00 uur, aan te houden; en
(2) de minister te verzoeken nader advies te vragen aan betrokken adviesorganen met betrekking tot de nota van wijziging.
Graag verneem ik uiterlijk vandaag om 16.00 uur of u kunt instemmen met dit voorstel.
 
Met vriendelijke groet,

Sandor Loeffen
Adjunct-griffier, vaste commissie voor Veiligheid en Justitie

Begin doorgestuurd bericht:
Van: "Swinkels, J."
Datum: 20 januari 2016 12:42:33 CET
Aan: Nava D.
Kopie: Fey de C.
Onderwerp: e-mailprocedure inbreng verslag wetsvoorstel 33844
Geachte griffier, Beste Dennis,
 
Namens D66, SP en CDA, het volgende voorstel:
 
Aanstaande donderdag staat een inbreng verslag gepland bij wetsvoorstel 33 844 over Wijziging van de Penitentiaire beginselenwet, de Beginselenwet verpleging ter beschikking gestelden en de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen en enkele andere wetten in verband met het vervoer, het medisch klachtrecht en enkele ander onderwerpen.  De inbreng ziet op een recente nota van wijziging waarmee aan het oorspronkelijke wetsvoorstel een nieuw onderdeel wordt toegevoegd,namelijk het afschaffen van de detentiefasering. Alhoewel daar in eerdere ao’s gevangeniswezen al een en ander over gewisseld is met (toen nog) staatssecretaris Teeven, zouden wij het op prijs stellen als nu bij de nota van wijziging advies van alle betrokken adviesinstanties wordt gevoegd. Deze ontbreken vooralsnog.

Wij stellen voor dat de inbreng bij voorliggende nota van wijziging wordt aangehouden en het Kabinet wordt verzocht alsnog advies aan betrokken adviesorganen te vragen en deze zsm aan de Kamer te doen toekomen ten behoeve van een inbreng.  
 
Kun je bovenstaande voorleggen aan alle collega’s?

Dank alvast!
 
Met vriendelijke groet,
 

Judith Swinkels
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Inbreng verslag wetsvoorstel 33844 (Wijziging van de Penitentiaire beginselenwet en enkele andere wetten in verband met het vervoer, het medisch klachtrecht en enkele andere onderwerpen)

    Te behandelen:

    Loading data