VVD stelt vragen over oproep brandweer over zonnepanelen

20 juni 2023, mondelinge vragen – Bij een brand in Arnhem werden acht huizen verwoest. De Groot (VVD) vraagt minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) naar de veiligheid van huizen met zonnepanelen op het dak.

De brand in Arnhem ontstond volgens de eerste berichten van de brandweer in de keuken. Maar het blussen werd bemoeilijkt omdat er een aaneengeschakelde strook zonnepanelen in de dakconstructie was verwerkt. Daardoor kon de brand zich verder verspreiden. De Groot wijst op de oproep van de brandweer om een strook van 1 meter ruimte tussen zonnepanelen aan te houden. Hoe veilig zijn huizen met daken vol zonnepanelen?

Bij zo’n soort brand doet de brandweer altijd onderzoek, zegt minister De Jonge. Er wordt dan bekeken of de woningen zijn gebouwd conform het Bouwbesluit. De Jonge verwacht de uitkomsten van het onderzoek dit najaar. Aan de hand daarvan wil de minister spreken met de brandweer en andere betrokken instanties over eventuele aanpassingen van de regelgeving.

Zie ook: